Samsung verwacht veel van Galaxy Tab

Redactie
8 september 2010, 11:27
1 min leestijd
Samsung verwacht veel van Galaxy Tab
samsung galaxy tab

Hankil Yoon van Samsung Electronics heeft hoge verwachtingen van de Samsung Galaxy Tab. Yoon verwacht dat er zo’n tien miljoen Galaxy Tabs worden verkocht en dat Samsung volgend jaar een derde van de globale tabletmarkt in handen heeft. Daarnaast onderzoekt het bedrijf of het mogelijk is om een tablet met een scherm van tien inch of zes inch op de markt te zetten. Yoon vermoedt dat Samsung in de nabije toekomst een familie van Galaxy Tab-apparaten introduceert.

De Samsung Galaxy Tab draait op Android 2.2 en ligt binnen enkele maanden in de winkel. Samsung past applicaties speciaal aan om het grote scherm optimaal te benutten. Zo heeft het bedrijf een speciale tabletversie van de mailbox gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

De iPad verkocht in 80 dagen tijd zo’n drie miljoen exemplaren. De Galaxy Tab is met een scherm van zeven inch iets kleiner dan de iPad, maar de tablet-pc ondersteunt wél Adobe Flash en het geheugen kan uitgebreid worden. Ook is het mogelijk om met de Samsung Galaxy Tab te bellen, maar daarvoor heb je een headset nodig.

Wanneer er genoeg exemplaren van de Galaxy Tab over de toonbank gaan, dan zullen ontwikkelaars de tijd nemen om speciale applicaties voor de Tab te maken. Op dit moment zijn er al meer dan 25.000 apps die speciaal voor de iPad zijn gemaakt.

De prijs van de Samsung Galaxy Tab is nog niet bekend. De Galaxy Tab is verschenen op de Duitse website van webwinkel Amazon met een prijskaartje van 799 euro. Dit betekent dat de Galaxy Tab duurder gaat worden dan Apple’s iPad. Ondertussen gaan er geruchten rond dat de Galaxy Tab in de VS voor 200 tot 400 dollar verkocht gaat worden mét abonnement. We wachten rustig af op een officieel woord van Samsung.

Via: WSJ

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Samsung, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's