Samsung verwijdert Galaxy Tab 7.7 uit IFA-beursstand

samsung_galaxy_tab_7_7Samsung heeft op de IFA 2011 in Berlijn de pas aangekondigde Samsung Galaxy Tab 7.7 weggehaald uit de stand. Volgens Samsung heeft het ermee te maken, dat het bedrijf zich volledig op het nieuwe topproduct, de Samsung Galaxy Note wil concentreren. Dat zegt althans Annika Karstadt, perswoordvoerder van Samsung Electronics. Ze geeft in onderstaande reactie ook aan, dat het ermee te maken heeft dat de Samsung Galaxy Tab 7.7 toch niet in Duitsland aangeboden zou worden. Op de vraag of de tablets zijn weggehaald door ingrijpen van Apple, wilde de woordvoerster niet reageren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


samsung-galaxy-tab-7-7Wie echter logisch redeneert, kan maar één partij bedenken die in staat zou zijn om op een dergelijke manier de producten van de beursvloer te halen: Apple. Alle tablets werden nog tijdens de drukke beursdag weggehaald uit de stand. Het gedeelte waar de tablets te zien waren, iss provisorisch afgedekt. Gezien het feit dat de standruimtes van Samsung er altijd piekfijn uitzien lijkt de verklaring wat vergezocht dat Samsung op het laatste moment heeft besloten alle aandacht op de Galaxy Note te richten. Een Nederlandse woordvoerder van Samsung gaf aan, dat de producten “uit voorzorg” zijn weggehaald.

Update: Er is nog geen officiële bevestiging dat de actie daadwerkelijk door Apple is uitgevoerd. Ook lijkt het erop dat Samsung zelf de tablets stilletjes uit de standruimte heeft verwijderd. De term ‘politie-inval’ zul je hier voorlopig dan ook niet aantreffen.

Het gebeurt wel vaker dat bedrijven een drukke beursdag afwachten om producten uit de handel te nemen, om verzekerd te zijn van zoveel mogelijk aandacht. In 2008 werd bijvoorbeeld een Meizu-stand op de CeBIT-beurs leeggehaald door de Duitse autoriteiten. Toen werd gedacht dat het een stunt van Apple was, omdat de producten te veel op de iPhone leken. De waarheid bleek minder spannend: Meizu bleek niet voor mp3-licenties te hebben betaald.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IU1vDLBDs3k

Zie ook: Androidpit.de en Slashgear

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.