Samsung laat ontwikkelaars mogelijkheden van vingerafdrukscanner ontdekken

Gijs Ettes
27 februari 2014, 10:58
1 min leestijd
Samsung laat ontwikkelaars mogelijkheden van vingerafdrukscanner ontdekken
galaxy s5 vingerafdrukscanner sdk

Samsung stelt de vingerafdrukscanner SDK beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat zij bij het maken van apps voor de Galaxy S5 gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de scanner. Dat bevestigt Marius Klijzing, Product Manager Mobile bij Samsung, in gesprek met AndroidPlanet.

“De vingerafdrukscanner is een big deal voor ons: hiermee kun je het toestel ontgrendelen, op websites inloggen met je vingerafdruk en mobiel betalen met PayPal. Medio maart organiseren we een evenement waar ontwikkelaars aan de slag kunnen met de SDK en de mogelijkheden van de scanner kunnen ontdekken.”

Lees verder na de advertentie.

De verwachting is dat het – naast PayPal – op termijn met meerdere partijen mogelijk is om mobiel te betalen middels de vingerafdrukscanner. Volgens Klijzing onderzoekt Samsung ook of  partijen als iDeal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de scanner. “Meer partijen volgen, maar welke dat precies zijn, kan ik nog niet zeggen. Met de beschikbare vingerafdrukscanner SDK kunnen ontwikkelaars wel alvast de functies ervan verkennen.”  Tijdens het Mobile World Congress sprak AndroidPlanet uitgebreid met Klijzing, waarbij we nader kennis konden maken met de Galaxy S5 software en alle andere verbeteringen die het toestel kent.

→ Check ook het artikel Galaxy S5 VS iPhone 5S, waarin we beide toptoestellen tegenover elkaar zetten!

De Galaxy S5 release en prijs

De Galaxy S5 is vanaf 11 april in Nederland en België verkrijgbaar. De Galaxy S5 prijs bedraagt 699 euro voor een los toestel. Hieronder vind je de laatste Galaxy S5 aanbiedingen.

Lees het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu