De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Samsung vingerafdrukscanner vanaf volgend jaar in toestellen’

Redactie
5 december 2013, 15:19
1 min leestijd
‘Samsung vingerafdrukscanner vanaf volgend jaar in toestellen’
Samsung vingerafdrukscanner

De Samsung vingerafdrukscanner wordt vanaf volgend jaar aan tablets en smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf toegevoegd. Dat meldt persbureau Reuters op basis van uitspraken van Johan Carlstrom, directeur van Fingerprint Cards. Dit bedrijf verkoopt zijn vingerafdruktechnologie aan grote smartphonefabrikanten en Samsung zou, samen met zo’n zeven andere fabrikanten, een toestel met de vingerafdruktechnologie uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung vingerafdrukscanner

De ‘Samsung vingerafdrukscanner zou daarmee niet exclusief zijn, maar meer een soort algemene standaard die in verschillende smartphones wordt gebruikt. Het blijft echter onduidelijk of ook de Galaxy S5 de vingerafdrukscanner krijgt. Het aankomende vlaggenschip van Samsung is wel de beste kandidaat om de Samsungs vingerafdrukscanner mee te lanceren. De Galaxy S5 komt naar verwachting aan het begin van 2014 uit, wat mogelijk te vroeg is voor de implementatie van de nieuwe technologie.

eye-tracking

Daarnaast gaat het gerucht dat Samsung werkt aan een eye-tracking-technologie waarmee gebruikers middels het scannen van hun oog de smartphone kunnen ontgrendelen. Hier is op dit moment nog geen hard bewijs voor gevonden. Hoe deze techniek precies zou moeten werken, is eveneens nog niet duidelijk.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu