‘Foto van virtual reality-bril Samsung gelekt’

Samsung virtual reality-brilDe Samsung virtual reality-bril waar al maanden geruchten over gaan zou voor het eerst op een fotorender te zien zijn. Het bedrijf zou een modulair design aan de bril hebben gegeven, waardoor gebruikers een Galaxy-toestel in de virtual reality-bril kunnen schuiven om zo gebruik te maken van de accelerometer, gyroscoop en processorkracht. Daarnaast zou de Samsung virtual reality-bril een amoled-scherm gebruiken.

De bril zou naast het oled-scherm ook een klein gaatje voor de camera van de smartphone hebben waarmee gebruikers snel en gemakkelijk naar buiten kunnen kijken zonder de bril af te doen. Dan wordt het opgenomen beeld gewoon op het oled-scherm getoond. Handig als je even om je heen wilt kijken of er iets gebeurt. Er is ook een touchpad aanwezig en de bril zou comfortabel zitten door het gebruik van zacht materiaal en een plastic band.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung virtual reality-bril

Galaxy S5 batterijDe virtual reality-bril van Samsung zou te vergelijken zijn met de Oculus Rift. Deze virtual reality-bril van het gelijknamige bedrijf maakt furore in de gamewereld en wordt door enkele games al ondersteund. Ook is Oculus recentelijk door Facebook overgenomen voor een bedrag van 2 miljard dollar.

Daarnaast introduceerde Google zijn eigen kartonnen 3D-bril, genaamd Cardboard VR. Deze kartonnen bril werd aan Google I/O-aanwezigen gegeven waarmee een smartphone als 3D-bril gebruikt kan worden. Daarmee heeft Google 3D-gamen hoog in het vaandel.

Mogelijk werkt de bril met de volgende versie van de Galaxy S5, of de Galaxy Note 4.

Lees ook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.