Samsung werkt aan virtual reality-bril voor Galaxy-toestellen

Redactie
23 mei 2014, 7:46
1 min leestijd
Samsung werkt aan virtual reality-bril voor Galaxy-toestellen
Samsung virtual reality-bril

Samsung werkt aan een virtual reality-bril speciaal voor zijn Galaxy-toestellen die specifiek is gemaakt voor het spelen van Android-games. Dat meldt Engadget, waarna het gerucht door verschillende Amerikaanse media is bevestigd.

De virtual reality-bril zou te vergelijken zijn met de Oculus Rift. Deze virtual reality-bril van het gelijknamige bedrijf maakt furore in de gamewereld. Ook is Oculus recentelijk door Facebook overgenomen voor een bedrag van 2 miljard dollar.

Lees verder na de advertentie.

Samsung virtual reality-bril

Volgens bronnen is de Samsung virtual reality-bril speciaal ontwikkeld voor het gebruik met Android-games. Dus: Flappy Bird in 3D? Of Minecraft? Of het prachtige Monument Valley? We zijn alvast heel benieuwd.

De Samsung virtual reality-bril zou over een oled-scherm beschikken, via een kabel aan de Galaxy-toestellen worden gekoppeld en een vrij zachte prijs krijgen – het apparaat is volgens de geruchten in ieder geval goedkoper dan de Oculus Rift, die op dit moment nog zo’n 350 dollar kost.

Mogelijk werkt de bril met de opvolger van de Galaxy S5 en aankomende Galaxy Note 4, want het accessoire zou in 2015 op de markt verschijnen.

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu