De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung haalt de makers van Siri in huis

Thomas Haenen
6 oktober 2016, 8:30
2 min leestijd
Samsung haalt de makers van Siri in huis

Samsung neemt Viv Labs over, een bedrijf dat zich bezig houdt met stemgestuurde assistenten voor smartphones. De medewerkers van het bedrijf waren ook betrokken bij de ontwikkeling van Apples Siri.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Viv-overname

Het is onbekend welk bedrag er is gemoeid met de Samsung Viv-overname. Het bedrijf blijft voorlopig bestaan als onafhankelijke afdeling van Samsung. De oprichters van het bedrijf zeggen dat vooral de schaal van Samsung aantrekkelijk voor ze is. Ze zouden Viv, de stemgestuurde assistent met artificiële intelligentie, graag zo snel mogelijk in zoveel mogelijk apparaten stoppen. Samsung maakt jaarlijks meer dan 500 miljoen apparaten, van smartphones tot televisies tot wasmachines, waarmee het een uitgelezen groeikans is voor de assistent.

https://www.youtube.com/watch?v=Op7LHp_91lQ

Viv werd in 2012 opgericht door Dag Kittlaus, Chris Brigham en Adam Cheyer. Deze drie mannen waren ook betrokken bij de ontwikkeling van Siri. Het bedrijf achter Siri werd in 2010 overgenomen, de assistent zelf dook eind 2011 voor het eerst in iOS op. Viv zou al vanaf volgend jaar op smartphones van Samsung te vinden zijn, mogelijk zelfs in de Galaxy S8.

Siv: beter dan Siri en Google Now?

In vroege demo’s lijkt Viv zich te op twee gebieden te onderscheiden van andere virtuele assistenten: complexiteit en integratie met andere diensten. Gebruik je Siri of Google Now regelmatig, dan weet je dat je niet al te moeilijke vragen moet stellen. In demo’s van Viv hebben de ontwikkelaars laten zien dat de assistent zelfs de meest ingewikkelde vragen aankan, zoals “Wordt het overmorgen na 2 uur ‘s middags warmer dan dertig graden in de buurt van Amsterdam?”

Daarnaast is de functionaliteit van de meeste stemgestuurde assistenten nog een heikel punt. Zo werkte Siri tot voor kort alleen met Apples eigen applicaties. De assistent kon bijvoorbeeld niet ingezet worden voor Uber, WhatsApp of andere populaire apps. Met Viv wordt het volgens de ontwikkelaars echter makkelijk om andere applicaties te integreren, waardoor je vrijwel alle smartphonefuncties met je stem zou kunnen bedienen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu