De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: Samsung brengt in 2021 vijf opvouwbare smartphones uit

Rens Blom
25 november 2020, 15:01
2 min leestijd
Gerucht: Samsung brengt in 2021 vijf opvouwbare smartphones uit

Samsung brengt volgend jaar mogelijk vijf opvouwbare smartphones uit, zo claimt een Koreaanse nieuwssite. Het zou gaan om opvolgers van de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold 2, aangevuld met drie nieuwe modellen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Folds en Flips in ontwikkeling

Er gaan al langer geruchten dat Samsung meerdere nieuwe opvouwbare smartphones ontwikkelt. Dat is geen verrassing, want het bedrijf lanceerde dit jaar de Galaxy Z Fold 2 en Galaxy Z Flip. Die krijgen uiteraard opvolgers. Volgens een recent gerucht presenteert Samsung de nieuwste Z Flip – een klaptelefoon – niet samen met de Galaxy S21-reeks en wordt de Z Fold 3 – die als een boek openvouwt – in de zomer van 2021 onthuld.

De volgende Galaxy Z Flip van Samsung krijgt een 120Hz-scherm, aldus de bekende Samung lekker Ice Universe. De in september uitgebrachte Z Fold 2 werd ook al geleverd met een 120Hz-scherm. Het scherm komt hiermee overeen met de bekende vlaggenschepen van Samsung, wat terug te zien is in vloeiende weergaven van bijvoorbeeld video’s. Ice Universe meldt verder ook dat de komende klaptelefoon goedkoper wordt dan de huidige Galaxy Z Flip 5G.

Samsung Galaxy Z Flip

Verder claimt de berichtgeving van het Zuid-Koreaanse The Elec dat er ook drie andere modellen in de maak zijn. De site schrijft niets concreets over de drie toestellen, maar er gaan al langer geruchten over een Lite-variant van de Galaxy Z Fold 3.

Goedkopere Samsung-vouwsmartphones

Deze Lite-versie zou het ontwerp van de Fold overnemen, maar iets minder krachtige hardware hebben. Denk aan een iets tragere processor, minder werk- en opslaggeheugen en minder goede camera’s. Zo zou Samsung de prijs willen drukken, en de Lite-variant als een goedkopere vouwtelefoon willen uitbrengen.

Hoe duur het toestel zou worden, is nog niet duidelijk. De Galaxy Z Fold 2 kost bijna 2000 euro. De Galaxy Z Flip is goedkoper. Hij verscheen voor 1500 euro, maar een losse Z Flip is inmiddels te koop voor zo’n 900 euro.

Ben je benieuwd hoe deze bijzonere smartphones bevallen? Lees dan onze uitgebreide Samsung Galaxy Z Flip review en Galaxy Z Fold 2 review.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Thelec
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Z Flip

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu