Samsung vraagt ontwikkelaars apps aan te passen voor nieuwe Android-tablet

Wouter Nijsen
31 juli 2010, 23:25
2 min leestijd
Samsung vraagt ontwikkelaars apps aan te passen voor nieuwe Android-tablet
samsung-galaxy-tablet

Het is bekend dat ook Samsung druk werkt aan een 7 inch Android-tablet om mee te doen in de strijd om de gunst van de aspirant tablet-koper. Volgens de laatste geruchten zou de tablet in de planning staan voor het derde kwartaal van dit jaar. Er lijkt echter één probleem te zijn met dit nieuwe Android-product van Samsung: de schermresolutie. Het WSVGA-scherm wijkt met 600×1024 namelijk behoorlijk af van de nu gangbare resoluties voor Android-touchscreens. Hierdoor bestaat het risico dat veel applicaties niet op dit Android-tablet zullen werken, of een deel van het scherm onbenut laten. Om dit te voorkomen heeft Samsung een bijzondere actie op touw gezet.

Het blijkt namelijk dat Samsung contact heeft opgenomen met de ontwikkelaars van enkele populaire Android-applicaties met het verzoek die aan te passen voor het nieuw te lanceren Android-tablet:

Lees verder na de advertentie.

We would like to preface this email with Samsung`s enthusiasm to give Mobile device users enhanced “Application“ experiences. Samsung Electronics is committed to making Mobile and Tablet PC spaces comfortable and enjoyable ones and your support for this would be highly appreciated by Samsung Electronics.
It has come to our attention that your application […] submitted in the Android Market returns following error(s) when operated on our soon to be released Samsung Android Tablet PC.
Please find the error(s) occurred on Samsung Android Tablet PC below. Application does not properly display on Samsung Android Tablet 7“inch screen (600X1024/WSVGA) and draws a black background around the application due to Compatibility-Mode display.
Please modify and adjust your application so that it would support the best possible display on the Samsung Android Tablet device screen (600X1024/WSVGA).
This will ensure your application to provide a consistent environment across all devices and that you can deploy to any new devices that offer different screens in the future.

Samsung is de eerste fabrikant die gebruik gaat maken van de WSVGA-schermen. Op zich is het dus niet zo vreemd dat de verschillende Android-apps niet op die resolutie zijn aangepast. Zou het voor ontwikkelaars zinvol zijn om rekening te gaan houden met deze resolutie of zal de Samsung-tablet enig in zijn soort blijven, met als gevolg dat ontwikkelaars niet meewerken en apps niet goed worden weergegeven?

Via: Mobiflip

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, Samsung, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's