Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Zo ziet de eerste Samsung-smartwatch met Wear OS eruit’

Rens Blom
23 juni 2021, 15:22
2 min leestijd
‘Zo ziet de eerste Samsung-smartwatch met Wear OS eruit’

Gelekte afbeeldingen laten de eerste Wear OS smartwatch van Samsung zien. Dit horloge lijkt de Galaxy Watch Active 4 te worden en ziet mogelijk al op 28 juni het levenslicht. Dit valt op aan het ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Dit kan Samsungs Wear OS-smartwatch zijn

De renders zijn met de computer gemaakt op basis van afbeeldingen van het horloge, en gedeeld door de bekende lekker @OnLeaks en minder bekende website Giznext. Zij houden de echte afbeeldingen voor zich om hun bronnen te beschermen.

Het slimme horloge zou de Samsung Galaxy Watch Active 4 heten en als opvolger dienen van de Galaxy Watch Active 2 uit 2019. Een derde generatie is nooit uitgebracht. Het vierde model zou verschijnen in twee formaten. Het 40 millmeter-model is bedoeld voor de kleinere pols, terwijl de 44 millimeter-versie geschikter is als je een grotere pols hebt.

De smartwatch zou gemaakt zijn van aluminium en een zwarte, grijze of gouden kast hebben. Op de rechterzijkant zijn naar verluidt twee knoppen geplaatst.

#Exclusive - Samsung Galaxy Watch Active 4 Revealed Through Leaked Render Images Ahead of Launch

Het horlogebandje is gemaakt van rubber en zwart, olijfgroen, zilver of goud gekleurd. Dit zou afhangen van welk model horlogekast je neemt. Ten opzichte van de Samsung-smartwatches van vorig jaar is het horlogebandje iets aangepast en hebben de knoppen op de horlogekast een andere vorm.

Watch Active 4 met Googles Wear OS

De Galaxy Watch Active 4 zou draaien op een onbekende 5 nanometer-processor en gebruikmaken van een ‘plat’ scherm met smalle randen. Veel (premium) smartwatches gebruiken een scherm dat aan de zijkanten wat bol loopt, wat prettiger aanvoelt bij het vegen vanaf de rand.

Volgens OnLeaks, Giznext en andere (eerdere) bronnen wordt de Galaxy Watch Active 4 de eerste Samsung-smartwatch met Wear OS. Dit is Googles besturingssysteem voor slimme horloges. Huidige Samsung-smartwatches draaien op Samsungs zelfontwikkelde Tizen. Onlangs maakten Google en Samsung bekend dat Samsung Wear OS gaat installeren op zijn nieuwe smartwatches.

Het lijkt er sterk op dat Samsung de Galaxy Watch Active 4 met Wear OS op 28 juni presenteert. Het bedrijf houdt dan een evenement gericht op het heruitvinden van smartwatches. De redactie van Android Planet houdt je natuurlijk op de hoogte van de Galaxy Watch Active 4 en ander nieuws rondom smartwatches. Zo schreven we laatst een uitgebreid artikel over de vernieuwingen die Wear OS in 2021 krijgt.

Overweeg je een smartwatch te kopen, en weet je niet goed welke smartwatch bij je past? Lees onze uitgebreide review over de beste smartwatches van 2022.

Lees het laatste nieuws over Samsung:

Bron: Giznext
Bron afbeelding: Giznext
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu