Samsung werkt aan 10,1 inch LCD-scherm

schermSamsung werkt momenteel aan een LCD-scherm met een grootte van 10,1 inch. Een prototype is rechts te zien in de vorm van een Galaxy Tab. Zoals je ziet functioneert het scherm aan de rechterkant nog niet helemaal goed, maar het begin is er! Het 1,8 millimeter dikke display is te zien tijdens een Japanse beurs – FPD International – waar allerlei verschillende beeldschermen te zien zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Zonder de verlichting is het scherm 0,44 millimeter dik en weegt het slechts 28 gram. De resolutie bedraagt 1024 bij 600 pixels met een contrast van 1000:1. Dit is vergelijkbaar met de resolutie van het scherm van de Samsung Galaxy Tab. Alleen is de dichtheid van het scherm minder hoog, omdat het nieuwe LCD-scherm de pixels uitsmeert over een groter oppervlak.

paneelHoewel het nog twee tot drie jaar duurt voordat dit scherm voor fabrikanten beschikbaar is, weerhoudt niemand Samsung ervan om dit touchscreen voor de tijd al te gebruiken in haar producten. Je kunt hierbij denken aan een grote uitvoering van de Samsung Galaxy Tab of een e-reader. De huidige Tab heeft een beeldscherm met een grootte van zeven inch.

Bron: Engadget

Dit artikel is geschreven door Sean Hangel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.