De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung werkt aan 10,1 inch LCD-scherm

Redactie
10 november 2010, 15:14
1 min leestijd
Samsung werkt aan 10,1 inch LCD-scherm
scherm

Samsung werkt momenteel aan een LCD-scherm met een grootte van 10,1 inch. Een prototype is rechts te zien in de vorm van een Galaxy Tab. Zoals je ziet functioneert het scherm aan de rechterkant nog niet helemaal goed, maar het begin is er! Het 1,8 millimeter dikke display is te zien tijdens een Japanse beurs – FPD International – waar allerlei verschillende beeldschermen te zien zijn.

Zonder de verlichting is het scherm 0,44 millimeter dik en weegt het slechts 28 gram. De resolutie bedraagt 1024 bij 600 pixels met een contrast van 1000:1. Dit is vergelijkbaar met de resolutie van het scherm van de Samsung Galaxy Tab. Alleen is de dichtheid van het scherm minder hoog, omdat het nieuwe LCD-scherm de pixels uitsmeert over een groter oppervlak.

Lees verder na de advertentie.

paneel

Hoewel het nog twee tot drie jaar duurt voordat dit scherm voor fabrikanten beschikbaar is, weerhoudt niemand Samsung ervan om dit touchscreen voor de tijd al te gebruiken in haar producten. Je kunt hierbij denken aan een grote uitvoering van de Samsung Galaxy Tab of een e-reader. De huidige Tab heeft een beeldscherm met een grootte van zeven inch.

Bron: Engadget

Dit artikel is geschreven door Sean Hangel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu