De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Samsung werkt aan goedkopere variant op Galaxy S5’

Gijs Ettes
5 juni 2015, 8:03
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan goedkopere variant op Galaxy S5’

In het verleden heeft Samsung vaker goedkopere varianten op reeds bestaande vlaggenschepen uitgebracht, en met de Galaxy S5 gaat het bedrijf dat opnieuw doen. Volgens Sammobile kunnen we op termijn de  Galaxy S5 Neo met  de nieuwe Exynos 7580-chip van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Wat je moet weten over de Galaxy S5 Neo

samsung galaxy s5 neo

Deze 64-bit octacore-processor heeft een maximale kloksnelheid van 1,6GHz en wordt bijgestaan door een Mali-T720 gpu. Zowel de cpu als gpu zijn minder krachtig dan die in de reguliere Galaxy S5, zo meldt Sammobile.

Voor de rest zouden de specificaties van de Galaxy S5 Neo nagenoeg gelijk zijn aan het reguliere model. Zo is er een 5,1 inch-scherm met een full-hd-resolutie aanwezig, 16GB aan uitbreidbare opslag, 2GB aan werkgeheugen, een 2800 mAh-accu en een 16 megapixel-camera aan de achterzijde. De frontcamera heeft een upgrade gekregen en schiet nu foto’s met een resolutie van 5 megapixels.

Qua afmetingen is er nog minder verschil tussen de Galaxy S5 en Galaxy S5 Neo. Laatstgenoemde is met 142 bij 72,5 bij 8,1 millimeter en 145 gram exact even groot en zwaar. De Galaxy S5 Neo zal standaard beschikken  over 4G+, net als de Galaxy S5 Plus, en in sommige markten worden uitgebracht met dualsim-ondersteuning. Uit de doos zal het toestel op Android 5.1 (Lollipop) draaien.

Of en wanneer de Galaxy S5 Neo naar Nederland en België komt, is nog niet bekend. Samsung heeft niet gereageerd op de geruchten rondom het toestel en hoeveel goedkoper deze wordt dan de Galaxy S5. Meer over laatstgenoemde lees je in onze uitgebreide Galaxy S5 review.

Samsung Galaxy S5 wordt steeds goedkoper

De Samsung Galaxy S5 werd in maart 2014 geïntroduceerd en is sindsdien flink in prijs gedaald. Een Galaxy S5 los heb je al voor 426 euro en een Galaxy S5 met abonnement is verkrijgbaar vanaf 25 euro per maand. Dat is in combinatie met een tweejarig abonnement waarbij je het toestel gratis krijgt en 500 belminuten en 500MB tot je beschikking hebt.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S5 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5 Neo
Samsung Galaxy S5 Neo

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu