De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung wil beperkte oplagruimte Galaxy S4 vergroten

Gijs Ettes
16 mei 2013, 12:24
1 min leestijd
Samsung wil beperkte oplagruimte Galaxy S4 vergroten
samsung-galaxy-s4-zwart

Samsung gaat bekijken of het de interne opslagcapaciteit van de Galaxy S4 kan vergroten door zijn eigen diensten en software minder ruimte in beslag te laten nemen. Er waren altijd al veel klachten over het feit dat deze 7 GB van de totale 16 GB innamen.

Dit meldde de Zuid-Koreaanse fabrikant tegenover Cnet, nadat BBC-programma Watchdogs aandacht besteedde aan de klachten. “Samsung vindt het belangrijk om te luisteren naar onze klanten en te reageren op wat ze nodig hebben. Dat is deel van ons innovatieproces.” Er is natuurlijk ook een versie van de S4 met 32 en 64 GB, maar deze zijn niet in Nederland verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Voorheen verdedigde Samsung nog de ruimte die hun diensten en software innemen. De smartphone zou met de ingenomen ruimte verrijkt worden met ‘krachtigere features’. De Galaxy S4 zit vol met extra mogelijkheden ten opzichte van stock Android.

De Galaxy S4 biedt wel ondersteuning voor SD-kaarten, maar hier kun je alleen bestanden als foto’s en video’s op plaatsen. Apps mogen alleen in het interne geheugen geplaatst worden, dat met sommige games van 1 GB dus snel vol kan raken.

Het is natuurlijk nog even de vraag of en wanneer er een update komt die Samsungs belofte waar gaat maken. De Galaxy S4 heeft wel net een update naar Android 4.2.2 gekregen. Woensdagavond werd het op Google I/O ook bekend dat er een Galaxy S4 met stock Android uitkomt. Of deze naar Nederland komt, is echter nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu