De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung wil carbon fiber voor toekomstige producten gebruiken’

Redactie
24 juni 2013, 12:52
1 min leestijd
‘Samsung wil carbon fiber voor toekomstige producten gebruiken’
carbon-fiber

Samsung wil waarschijnlijk carbon fiber voor toekomstige producten gaan gebruiken. Dat blijkt uit een recente overname van de SGL groep The Carbon Company, waar Samsung nu 50% aan aandelen heeft. Carbon fiber is enorm licht, gemakkelijk in een vorm te gieten en vooral erg sterk. Samsung, dat al jaren plastic voor zijn smartphones en tablets gebruikt, zou hiermee voor het eerst de kwaliteit van het uiterlijk van zijn producten drastisch kunnen verhogen.

Dat meldt SLG Group. Volgens Samsung moeten de materialen die ze gebruiken gemakkelijk in grote aantallen te bestellen en bewerken zijn. Of carbon fiber ook over deze eigenschappen beschikt, wil Samsung niet zeggen. Carbon fiber wordt onder andere in racewagens en bij sportproducten gebruikt vanwege de combinatie van sterkte met het lage gewicht.

Lees verder na de advertentie.

“Onze langdurige samenwerking met SGL Group zal zorgen voor de exclusieve levering van carbon fiber aan Samsung. Wij selecteerden SGL Group als partner vanwege hun unieke expertise langs de gehele waardeketen van koolstofvezels tot CFRP-componenten. Lichtgewicht materialen zijn een belangrijke factor geworden die niet alleen voor industriële toepassingen worden gebruikt, maar ook bij consumentenproducten”, aldus Yoosung Chung van Samsung.

Het is nog onduidelijk wanneer en of er Samsung-smartphones en -tablets van carbon fiber op de markt verschijnen. Eén ding lijkt duidelijk: door het mogelijke gebruik van carbon fiber lijkt Samsung eindelijk naar meer dan alleen plastic te kijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu