Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung wil iPhone en iPad in Nederland verbieden

Redactie
23 september 2011, 15:16
1 min leestijd
Samsung eist verbod van iPhone en iPad in Nederland

Samsung wil de verkoop van de iPhone en de iPad in Nederland laten verbieden. Alle 3G-apparaten van Apple zouden volgens de Koreaanse fabrikant uit de winkel moeten worden gehaald omdat ze vier 3G-patenten van Samsung zouden schenden. Webwereld meldt dat Samsung in Den Haag vier kort gedingzaken heeft aangespannen tegen Apple. De eerste zitting vindt maandag al plaats. Samsung eist één miljoen euro van Apple voor iedere overtreding van het verbod en ieder dagdeel dat de overtreding aan de gang is.

Uit de dagvaardigingen blijkt dat Samsung alle producten van Apple met een 3G-verbinding uit de winkels wil laten halen. Winkeliers zouden deze niet meer mogen verkopen of importeren en ook bestaande voorraden zouden moeten worden teruggestuurd. Zo zouden de iPhone 3GS en iPhone 4 en de 3G-versies van de iPad 1 en iPad 2 per direct uit de winkels gehaald moeten worden. Samsung spant de rechtszaak aan op basis van vier patenten die te maken hebben met de 3G-verbinding van smartphones en tablets. Deze patenten zouden zo belangrijk zijn, dat Apple wel in staat moet worden gesteld hiervoor een licentie aan te schaffen bij Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Eerder liet Samsung al weten de juridische strijd met Apple harder aan te gaan pakken, en dit lijkt het begin van deze agressievere aanpak. Beide bedrijven klagen elkaar over de hele wereld aan vanwege de vermeende inbreuk van patenten en het stelen van elkaars ontwerp. Zo wist Apple in Duitsland de Samsung Galaxy Tab 10.1 uit de winkels te krijgen, terwijl Samsung eerder in Nederland een rechtszaak wist te winnen waardoor onder andere de Samsung Galaxy S II gewoon verkocht mag blijven worden. Lees meer over deze nieuwe rechtszaak tussen Samsung en Apple op iPhoneclub.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu