De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Samsung meer onder druk: bedrijf verwacht veel lagere winst dan voorheen

Redactie
8 juli 2014, 14:46
1 min leestijd
Samsung meer onder druk: bedrijf verwacht veel lagere winst dan voorheen
Samsung winst

De stijgende lijn van Samsung lijkt het plafond te hebben behaald. Na jaren van het behalen van hogere winsten en verkoopresultaten, is de verkoop redelijk gestagneerd. Samsung lijkt dit zelf ook door te hebben en waarschuwt voor een veel lagere winst het in het tweede kwartaal van 2014. Ook in het eerste kwartaal van 2014 viel de winst lager uit dan verwacht. Naar verwachting komt de Samsung winst uit op 5,2 miljard euro, een daling van 24 procent ten opzichte van een jaar geleden. En die forse daling kan niet zomaar worden genegeerd, hoewel Samsung precies weet waar de daling aan ligt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung winst lager dan verwacht

galaxys5handson

Volgens Samsung komt de daling door de verzadiging op de smartphonemarkt. Deze groeit minder hard dan voorgaande jaren, waardoor de voorraden van oudere smartphones – en vooral veel midrange- en low-end-modellen – zich blijven opstapelen. Om deze voorraden alsnog aan de man te brengen, gaf Samsung veel uit aan reclame. In 2013 gaf Samsung bijvoorbeeld 14 miljard dollar uit aan marketing en de reclame met onder andere het Samsung Galaxy 11-team, met onder andere Messi, Ronaldo, Rooney, Casillas en Falcao, zal ook wel een flinke duit hebben gekost.

Daarnaast meldt Samsung dat het bedrijf in het tweede kwartaal nooit veel smartphone sop de Chinese markt verkoopt en dat tablets ook minder worden verkocht. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf upgraden consumenten liever hun smartphone dan tablet, waardoor de levensduur van laatstgenoemde langer is.

Samsung heeft hoop voor het derde kwartaal van 2014, waar het bedrijf zijn nieuwe vlaggenschip gaat lanceren. Dan introduceert Samsung de Galaxy Note 4, de opvolger van de succesvolle phablet.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu