Samsung-winst sterk gegroeid, vooral door goedkopere smartphones

samsung-komt-met-12-inch-tablet-in-oktober-samsung-logo-3In het derde kwartaal van 2013 is de Samsung-winst met maar liefst 26 procent gestegen. Dit komt echter niet door het succes van de Samsung Galaxy S4. De gestegen winst van Samsung heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf vooral te danken aan zijn goedkopere modellen.

Marktanalisten schatten de verkoopaantallen van Samsung in het afgelopen kwartaal op zo’n 85 tot 89 miljoen smartphones. Hiervan maakten de goedkopere Samsung-modellen dus een groot deel uit. Precieze aantallen zijn er echter niet. De winstmarges zouden daarnaast kleiner zijn geworden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Volgens Samsungs Robert Yi heeft de fabrikant het momenteel sowieso moeilijk met de prijzen van toestellen op de premium smartphonemarkt, waardoor de resultaten van het komende kwartaal tegen kunnen gaan vallen. Hij meldt tevens dat producten als de Samsung Galaxy Gear momenteel nog te veel een nicheproduct zijn om echt een stempel op de winstcijfers te drukken.

In het derde kwartaal van 2013 heeft Samsung nog wel een recordwinst gemaakt van omgerekend 7,76 miljard dollar. Dit was vorig jaar in dezelfde periode nog 6,2 miljard dollar. De opbrengst bedroeg 55,5 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. De winst op de smartphonemarkt groeit tot slot minder, maar maakt nog wel 66 procent van Samsungs winst uit.

Meer lezen over Samsung?

Bron: Wall Street Journal

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.