De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung verkoopt minder smartphones en ziet winst dalen

Gijs Ettes
7 oktober 2014, 11:52
2 min leestijd
Samsung verkoopt minder smartphones en ziet winst dalen
Galaxy Note 4 Samsung winst

De winst van Samsung is in het afgelopen kwartaal het sterkst gedaald sinds 2009. Het Zuid-Koreaanse bedrijf boekte een operationele winst van omgerekend 3 miljard euro, wat neerkomt op een daling van 60 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de afgenomen verkoop van smartphones in de Galaxy-reeks heeft ervoor gezorgd dat de winst van Samsung is afgenomen. Consumenten kozen vaker voor een toestel van Apple of concurrerende merken uit China, zoals Huawei en Lenovo.

De omzet van Samsung daalde de afgelopen drie maanden met ruim 20 procent tot omgerekend 35 miljard euro. De nettocijfers over het derde kwartaal maakt het bedrijf later deze maand bekend.

Lees verder na de advertentie.

Samsung winst daalt, koers stijgt

Samsung Galaxy Note 4

Volgens marktonderzoekers heeft Samsung de bodem wel bereikt; zij verwachten dan ook dat de smartphonedivisie het de komende tijd beter gaat doen. Dit leidde ertoe dat Samsung op de aandelenbeurs in Seoul vandaag tóch een koerswinst behaalde. Niettemin zal het bedrijf nieuwe toestellen moeten uitbrengen om te kunnen blijven concurreren met de iPhone 6 en budgettelefoons van bedrijven als Xiaomi en Lenovo.

Voor het vierde kwartaal zijn de verwachtingen hooggespannen, voornamelijk vanwege de release van de Galaxy Note 4. Het vlaggenschip is vanaf 17 oktober in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Charcoal Black, Frost White, Bronze Gold en Blossom Pink voor een adviesprijs van 799 euro.

Op de Galaxy Note 4 kopen pagina vind je het complete overzicht van abonnementen en aanbiedingen. Hieronder vind je de beste deals van dit moment.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 4 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

→ Tip: Galaxy Note 4 met gratis cover bij de Samsung E Store
Wil je als één van de eersten in Nederland de Galaxy Note 4 bemachtigen en een paar tientjes besparen? Reserveer dan nu je Note 4 bij de Samsung E Store voor 749 euro. Doe je dat vóór 17 oktober, dan ontvang je een gratis beschermende S-view cover t.w.v. 50 euro.

Het laatste nieuws over Samsung

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu