De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: Samsung laat net als Apple oplader in telefoondoos achterwege

Michel van 't Klaphek
9 juli 2020, 8:57
2 min leestijd
Gerucht: Samsung laat net als Apple oplader in telefoondoos achterwege

Samsung gaat volgens geruchten sommige telefoons vanaf 2021 zonder oplader in het doosje leveren. De fabrikant volgt hiermee het voorbeeld van Apple en wil niet alleen kosten besparen, maar ook iets aan de berg elektronisch afval doen.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung gaat zonder oplader leveren’

Dat meldt ETNews. De Koreaanse website claimt te hebben gesproken met bronnen binnen de productieketen van het bedrijf. Zij stellen dat Samsung vanaf volgend jaar telefoons gaat leveren zonder oplader in het doosje. De fabrikant zou dit doen vanwege twee redenen.

Ten eerste kan de verpakking van Galaxy-telefoons zo kleiner worden, omdat er geen oplaadblokje meer in hoeft. Volgens de bronnen van ETNews scheelt dit een hoop transportkosten. Er kunnen naar verhouding immers meer telefoons worden verzonden.

samsung zonder oplader

Minder elektronisch afval

Daarnaast zou Samsung deze keuze vanuit milieu-oogpunt nemen. Door standaard geen oplader mee te leveren wil de fabrikant volgens ETNews de strijd aanbinden met de berg elektronisch afval, die nog steeds groeiende is.

Bovendien zouden veel mensen al een oplader thuis hebben liggen, waardoor je er niet per eentje bij een nieuwe telefoon hoeft te zitten. De Koreaanse website maakt niet bekend welke Samsung-telefoons zonder opladers geleverd worden. Wel schrijft de site dat het om “sommige” telefoons gaat, en dus niet alle modellen.

e waste samsung zonder oplader

Het verleden leert ons dat ETNews een hit or miss-bron is. De ene keer heeft de Koreaanse website het bij het juiste eind, maar men publiceert ook vaak genoeg geruchten waarvan uiteindelijk niets blijkt te kloppen. Neem dus een slag om de arm.

Volgt Samsung Apple?

De timing van het bericht is echter opvallend. Vorige week kwam namelijk naar buiten dat ook Apple de opladers achterwege zou willen laten. De volgende iPhones, die dit najaar verschijnen, zouden zonder adapter geleverd worden. Apple zou dit net als Samsung vanwege een kostenbesparing en het milieu doen.

Daarmee gaan misschien beide merken onder andere het merk Fairphone achterna. Die fabrikant staat bekend om het tegengaan van e-waste en levert ook geen oplader, kabel of oordopjes mee.

Omdat deze twee de grootste telefoonfabrikanten ter wereld zijn, zou het niet standaard meeleveren van een oplader een hoop elektronisch afval schelen. Ook de politiek oefent druk uit op de multinationals om iets aan het e-waste-probleem te doen. De Europese Commissie wil bijvoorbeeld dat alle fabrikanten één soort oplader gaan gebruiken, in plaats van allerlei losse standaarden.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu