Samsung’s eerste Android toestel nu toch onderweg?
Wouter Nijsen

Samsungs eerste Android toestelSamsung werkt al langer aan een eigen Android-toestel en de verwachting was dat de presentatie hiervan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zou plaatsvinden. Helaas liet Samsung weten dat het toestel vertraagd was en pas in de tweede helft van 2009 beschikbaar zou zijn. Vandaag heeft Samsung tijdens een dealerpresentatie in Amsterdam dan toch een tipje van de sluier opgelicht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De details zijn nog niet bekend en deze wazige foto is de enig beschikbare afbeelding. Toch is het mooi om te zien dat er zich nu toch een andere fabrikant met Android gaat bezighouden. Het toestel heeft een groot touchscreen dat gebruikmaakt van dezelfde techniek als het scherm in de G1: het reageert op aanraking alleen en niet op het uitoefenen van druk.  De aanwezige camera zal naar verwachting een resolutie van 3.2 of 5 megapixels hebben.

Volgens de beschikbare informatie wordt een processor van 528MHz gebruikt; dit zou een eigen processor van Samsung kunnen zijn. Het geheugen is uit te breiden middels een MicroSD-kaart. Geheel volgens de huidige maaststaven heeft het toestel een Quadband GSM met 3G-ondersteuning.

Verder vinden we zaken als Bluetooth- met A2DP-ondersteuning en de bekende Google-applicaties die we al van de G1 kennen, zoals Mail en Google Maps

De vandaag gehouden dealerpresentatie was niet de officiële lancering van Samsungs eerste Android toestel, maar verwacht wordt dat de officiële presentatie van dit device binnen afzienbare tijd zal plaatsvinden.

Via: Androidcommunity en GSMhelpdesk

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.