Samsung’s eerste Android toestel nu toch onderweg?

Wouter Nijsen
17 maart 2009, 22:13
1 min leestijd
Samsung’s eerste Android toestel nu toch onderweg?
Samsungs eerste Android toestel

Samsung werkt al langer aan een eigen Android-toestel en de verwachting was dat de presentatie hiervan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zou plaatsvinden. Helaas liet Samsung weten dat het toestel vertraagd was en pas in de tweede helft van 2009 beschikbaar zou zijn. Vandaag heeft Samsung tijdens een dealerpresentatie in Amsterdam dan toch een tipje van de sluier opgelicht.

De details zijn nog niet bekend en deze wazige foto is de enig beschikbare afbeelding. Toch is het mooi om te zien dat er zich nu toch een andere fabrikant met Android gaat bezighouden. Het toestel heeft een groot touchscreen dat gebruikmaakt van dezelfde techniek als het scherm in de G1: het reageert op aanraking alleen en niet op het uitoefenen van druk.  De aanwezige camera zal naar verwachting een resolutie van 3.2 of 5 megapixels hebben.

Lees verder na de advertentie.

Volgens de beschikbare informatie wordt een processor van 528MHz gebruikt; dit zou een eigen processor van Samsung kunnen zijn. Het geheugen is uit te breiden middels een MicroSD-kaart. Geheel volgens de huidige maaststaven heeft het toestel een Quadband GSM met 3G-ondersteuning.

Verder vinden we zaken als Bluetooth- met A2DP-ondersteuning en de bekende Google-applicaties die we al van de G1 kennen, zoals Mail en Google Maps

De vandaag gehouden dealerpresentatie was niet de officiële lancering van Samsungs eerste Android toestel, maar verwacht wordt dat de officiële presentatie van dit device binnen afzienbare tijd zal plaatsvinden.

Via: Androidcommunity en GSMhelpdesk

Categorie: Smartphones
Spotlight: Android
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's