De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Samsungs Magazine UX strookt niet met Googles visie op Android’

Gijs Ettes
30 januari 2014, 8:10
1 min leestijd
‘Samsungs Magazine UX strookt niet met Googles visie op Android’
Samsungs Magazine UX

Mogelijk komt er een einde aan het grote aantal aanpassingen dat Samsung middels skins aanbrengt aan Android. Naar verluidt is Google niet blij met Samsungs Magazine UX, een nieuwe gebruikersinterface met grote informatieblokken die Android ingrijpend verandert. Volgens recente berichten heeft Samsung naast een patentdeal met Google ook afspraken gemaakt over de mate waarin het de Android-software op zijn apparaten mag aanpassen.

Een mogelijk gevolg hiervan is dat we Samsungs Magazine UX niet zullen terugzien op aankomende tablets als de Galaxy Tab Pro en Galaxy Note Pro. Momenteel heeft Samsung het grootste deel van de smartphone- en tabletmarkt in handen, dus de bezorgdheid van Google met betrekking tot Magazine UX, maar ook TouchWiz, is begrijpelijk. Het risico dat Samsung Android-gebruikers naar het eigen ecosysteem lokt, ligt namelijk op de loer.

Lees verder na de advertentie.

Begin deze week sloten Samsung en Google een patentdeal voor de komende tien jaar. Dankzij de deal kunnen beide bedrijven beschikken over elkaars patenten en zich wapenen tegen rechtszaken die door andere partijen en patenttrollen worden aangespannen. De patentdeal heeft niet enkel betrekking op mobiele technologie, maar op een breed scala aan technologieën en zakelijke gebieden.

motorola Samsung Magazine UX

Ander opvallend nieuws deze week is dat Google afstand heeft gedaan van Motorola. De telefoonmaker is verkocht aan Lenovo voor een bedrag van 2,91 miljard dollar. Lenovo betreedt door de overname zowel de Amerikaanse als Europese smartphonemarkt. Mogelijk betekent dit dat Google uit de hardware stapt en zich volledig op software en Android gaat richten. Eerder ging het gerucht dat Google in 2015 met de Nexus-lijn wilt stoppen. Of dat daadwerkelijk het geval is, heeft het bedrijf echter nog niet bevestigd.

Lees meer over Samsung

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu