Samsungs S-Voice blijft na blokkade gemakkelijk te gebruiken op geroote ICS-toestellen

Een dag nadat Samsungs spraakherkenningsapp S-Voice was gelekt, blokkeerde het Zuid-Koreaanse bedrijf alle inkomende verbinden van ongeautoriseerde toestellen. Deze blokkade was vrij gemakkelijk te omzeilen door het aanpassen van de build.prop, een soort van paspoort van je smartphone. Een ontwikkelaar op XDA heeft het nog iets gemakkelijk gemaakt: hij paste het APK-bestand zodanig aan dat je de app alleen hoeft te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Als je het APK-bestand (mirror) hebt gedownload, kopieer je het bestand naar je systeemapp-folder en installeer je de app. Hier heb je wel rootrechten voor nodig. Wanneer dit is gebeurd, kun je tegen je ICS-toestel praten. Met S-Voice kun je antwoord krijgen op zoekopdrachten, het weer voor vandaag opvragen, een alarm instellen, apps openen, nieuwe afspraken inplannen, navigeren naar een adres en nog veel meer.