De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung: ‘Meer nieuwe features voor midrange smartphones’

Rens Blom
4 september 2018, 15:42
2 min leestijd
Samsung: ‘Meer nieuwe features voor midrange smartphones’

Samsung verandert van smartphonestrategie en gaat de nieuwste technologische features niet meer als eerste introduceren op zijn dure telefoons. In plaats daarvan krijgen midrange toestellen zoals de Galaxy A-serie de primeur, in de hoop dat meer consumenten zo’n model aanschaffen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe smartphonestrategie van Samsung

Dat vertelt DJ Koh, ceo van Samsungs smartphonetak, in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC. Onlangs heeft Koh zijn nieuwe strategie bekendgemaakt binnen het bedrijf, en zijn de ontwikkelafdeling en productplanning op de schop gegaan. Nieuwe ‘baanbrekende’ functies worden volgens Koh voortaan als eerste geïntroduceerde op midrange smartphones, en niet meer op dure modellen in de Galaxy S- en Note-reeks.

samsung galaxy note 9 review

Het eerste resultaat krijgen we nog dit jaar te zien in de vorm van een goedkopere Galaxy-telefoon. Koh wil nog niet zeggen over welke nieuwe technieken dit toestel beschikt. Wel geeft hij aan dat Samsung overweegt om vaker per jaar nieuwe middenklassers uit te brengen. Nu is dat nog eenmaal per jaar. Dit voorjaar kwamen de Galaxy A6, A6 Plus en A8 uit.

Concurrentie van Chinese merken neemt toe

Samsung, de grootste smartphoneverkoper ter wereld, verandert zijn strategie niet zomaar. De verkoop van high-end toestellen als de Galaxy S9 valt tegen en de concurrentie neemt toe. Merken als Xiaomi, OnePlus en Huawei bieden vergelijkbare telefoons, die fors goedkoper zijn. Zo kondigde Xiaomi onlangs de Pocophone F1 aan, een 329 euro kostende smartphone die qua specificaties weinig onderdoet voor toestellen die het (drie)dubbele kosten.

Door functies van premium Galaxy-smartphones naar betaalbare modellen te brengen, hoopt Samsung zijn toestellen aantrekkelijker te maken. In het bijzonder voor millennials, een doelgroep die volgens directeur Koh geen dure telefoon kan of wil betalen.

Opvouwbare Samsung-smartphone op komst

In november presenteert Samsung ook zijn eerste opvouwbare smartphone, zo bevestigde de topman in hetzelfde interview. Het toestel, dat je vermoedelijk kunt gebruiken als smartphone en tablet, wordt op 7 of 8 november uit de doeken gedaan.

Meer informatie, waaronder de prijs en releasedatum, is nog onduidelijk. Vermoedelijk wil Samsung de telefoon zo snel mogelijk uitbrengen omdat concurrenten (zoals Huawei) ook aan een opvouwbare smartphone werken.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A6
Samsung Galaxy A6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu