De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel 4-scherm werkt alleen in 90Hz op hogere helderheid

Colin Baak
23 oktober 2019, 9:39
2 min leestijd
Google Pixel 4-scherm werkt alleen in 90Hz op hogere helderheid

De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL hebben een scherm met een maximale ververssnelheid van 90Hz. Die modus wordt automatisch geactiveerd wanneer dat nodig is. Nu blijkt dat de helderheid van het display daar ook grote rol in speelt.

Google Pixel 4 scherm en 90Hz

Het scherm van de nieuwe Pixel 4-serie werkt op 60Hz of 90Hz. Dat wordt automatisch geregeld door het toestel zelf. Een app of game moet namelijk wel ondersteuning bieden voor die snellere ververssnelheid. Dat betekent dat het scherm 90 keer per seconde ververst. Bij veel andere smartphones is dat 60 keer per seconde.

Nu is er ontdekt dat die 90Hz-modus alleen wordt gebruikt bij een hoge helderheid van het scherm. Als deze minder dan 75 procent is, ververst het scherm 60 keer per seconde. Staat de helderheid hoger dan 75 procent, dan wordt dat verhoogd naar 90 keer per seconde.

Google Pixel 4

Waarom dit door Google is ingesteld, is nog de vraag. De OnePlus 7T Pro die ook zo’n verversfunctie heeft schakelt niet automatisch over bij een bepaalde helderheid. Het zou ermee te maken kunnen hebben dat 90Hz meer energie verbruikt en Google zo de accuduur probeert te sparen.

Eerste reviews Pixel 4 noemen matige accuduur

Op die manier zou er effectief stroom kunnen worden bespaard. In de eerste reviews die verschenen zijn over het toestel, werd al behoorlijk geklaagd over de matige tot slechte accuduur. Het lijkt dan ook geen hele vreemde keuze van Google met die gedachte in het achterhoofd.

Heb je al een Google Pixel 4 of Pixel 4 XL in bezit en wil je de 90Hz-stand forceren? In de ‘opties voor ontwikkelaars’-sectie van je telefoon is dat mogelijk. Als je de ververssnelheid daar op 90 keer per seconde instelt, werkt dat altijd, ongeacht de helderheid van het scherm.

Lees ook: Zo kun je toch de Google Pixel 4 (XL) kopen in Nederland

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu