De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Keynote Google CEO Eric Schmidt: Movie Studio en Ice Cream #mwc11

Redactie
16 februari 2011, 9:10
2 min leestijd
Keynote Google CEO Eric Schmidt: Movie Studio en Ice Cream #mwc11

Om 17:45 hield Eric Schmidt, CEO van Google, een toespraak op het Mobile World Congress. Wie hoopte op een aankondiging van Android 2.4 kwam bedrogen uit; sterker nog, Schmidt liet zich tijdens zijn presentatie helemaal niets ontvallen over het mobiele besturingssysteem. Pas aan het einde van de presentatie, bij de vraag-en-antwoordsessie, liet Schmidt iets los over de toekomst van Android.

De presentatie van Schmidt stond in het teken van de toekomst voor mobiele apparaten, waarmee hij niet eens specifiek op Android doelde. Volgens Schmidt draait het niet op de telefoon en ook niet om het platform, maar om het complete ecosysteem. Dit ecosysteem moet zodanig ingericht worden dat technologie de mens dient, zoals beloofd. Volgens Schmidt gebeurt nog te vaak het tegenovergestelde. Dat Schmidt nadrukkelijk praat over mobiele apparaten is omdat volgens hem het tijdperk van de pc afgelopen is; afgelopen kwartaal werden er voor het eerst meer smartphones dan pc’s verkocht en in de toekomst zal het verschil alleen maar groter worden. Schmidt verwacht dat vooral LTE (4G) straks voor nog veel meer innovatieve gebruiksmogelijkheden gaat zorgen.

Lees verder na de advertentie.

Eric Schmidt op MWC 2011

De Google-topman benadrukt dat informatie, ooit een schaars goed, steeds toegankelijker wordt voor iedereen. Dankzij clouddiensten (zoals die van Google zelf) heb je straks je eigen geschiedenis altijd bij de hand; denk aan informatie over de restaurants en hotels waar je tien jaar geleden at en sliep. Ook weet je altijd waar je bent en behoort verdwalen tot het verleden (Google Maps). Sterker nog, zelfs je vrienden weten in de toekomst altijd waar je bent (Google Latitude).

Wat concreter was de enige productaankondiging van deze avond: Google Movie Studio. Deze applicatie is speciaal ontworpen voor Android-tablets die op Honeycomb draaien en maakt het mogelijk om in een handomdraai films te maken van losse clips en foto’s. Google Movie Studio ondersteunt hierbij effecten, muziek (uit je Android-bibliotheek) en het exporteren van het eindresultaat naar YouTube. Wanneer Google Movie Studio beschikbaar komt is niet duidelijk.

Wat Android betreft, tijdens de Q&A werd duidelijk dat Google een duidelijk onderscheid maakt tussen Gingerbread (voor smartphones) en Honeycomb (voor tablets). Volgens Schmidt zal de volgende Android-versie (Ice Cream) beide versies integreren, zodat er weer één besturingssysteem voor zowel smartphones en tablets ontstaat. De implicatie is dan ook dat er voorlopig geen nieuwe Android-versie met Honeycomb-elementen voor smartphones komt. Schmidt benadrukte dat Google strak een zes-maanden-cyclus aanhoudt; dat betekent dus dat Ice Cream na de zomer geïntroduceerd zal worden.

Ook liet Schmidt zich tijdens de Q&A nog iets ontvallen over Chrome OS. Hij benadrukt dat Chrome OS bedoeld is voor apparaten met een toetsenbord en Android voor apparaten met een touchscreen. Hij verwacht dat beide besturingssystemen op termijn geïntegreerd worden tot één overkoepelend besturingssysteem, maar dat hier voorlopig nog geen enkele aanleiding toe is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu