Schokkende Nazi-applicatie in de Android Market

Redactie
13 augustus 2010, 20:23
1 min leestijd
Schokkende Nazi-applicatie in de Android Market

Na piraterij is er nu sprake van antisemitisme in de Android Market. Engadget meldt dat er een applicatie in de Market is verschenen met de titel ‘Adolph Hitler Theme’. De screenshots tonen erg veel hakenkruizen. Dat dit kan gebeuren is natuurlijk vreselijk. Wordt het de hoogste tijd dat Google de Market beter in de gaten gaat houden, net zoals Apple doet met haar App Store? Ondertussen heeft Google de applicatie verwijderd.

Google wil net als Apple geen racistische, politieke of pornografische applicaties in haar eigen applicatiewinkel. Toch leeft Apple de regels beter na. Natuurlijk is er kritiek op de langzame goedkeuringsprocedure en de mate van censuur bij Apple, maar hierdoor heeft het bedrijf wel een goed overzicht van wat er speelt in haar eigen App Store. Google verwijdert applicaties die niet door de beugel kunnen pas achteraf en dan is het natuurlijk al te laat.

Lees verder na de advertentie.

Google Market mag geen plek worden waar applicaties als de Nazi-applicatie een kans krijgen. Dat is immers toch het doel van een applicatiewinkel? Dat een consument kwalitatief goede applicaties aangeboden krijgt? Anders ontbreekt het nut van Market en kunnen ontwikkelaars de programma’s beter zelf aanbieden via het internet.

De Nazi-applicatie is gemaakt door de mensen van Creature Apps. Zij waren eerder verantwoordelijk voor het Evil Dead theme. Laten we hopen dat Google dit bedrijf nooit meer toelaat in de Market en dat ze beboet worden voor het schenden van de Market-regels.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's