‘Screenshot van Nexus 5 duikt op, toont Android 4.4’

Gijs Ettes
29 september 2013, 13:00
1 min leestijd
‘Screenshot van Nexus 5 duikt op, toont Android 4.4’
screenshot van nexus 5

Een vermeend screenshot afkomstig van een Google Nexus 5 die Android 4.4 KitKat  draait is opgedoken. Op het screenshot is een statusbalk te zien met witte icoontjes, de afbeelding heeft een resolutie van 1080×1920 pixels en in het bug report waarbij de schermafbeelding werd gevonden staan meerdere verwijzingen naar de Nexus 5.

Er waren al eerder vermeende screenshots van de Nexus 5 uitgelekt, waarop een statusbalk was te zien met witte icoontjes in plaats van de blauwe die nog gebruikt worden in Android 4.3 Jelly Bean.

Eerder deze week verschenen er overigens andere screenshots die van Googles nieuwe Nexus zouden komen. Deze oogden veel kleurrijker dan we van Android gewend zijn en zijn daarom hoogstwaarschijnlijk nep.

Lees verder na de advertentie.

In het bug report staat alleen geen nieuwe informatie helaas. Alleen de naam ‘Nexus 5’, ‘KeyLimePie’ en de resolutie van 1080×1920 pixels komen enkele keren voorbij.

Releasedatum Google Nexus 5

Nexus 5

De prijs en releasedatum van de Nexus 5 blijven nog een mysterie. De verwachting is dat de Nexus 5 aankondiging op 14 oktober valt, waarna het toestel eind oktober of begin november via Google Play en enkele andere online retailers te koop is.

Uit het verleden is gebleken dat Nexus-smartphones niet erg snel naar Nederland komen, waardoor velen het toestel in Duitsland of Frankrijk halen als deze in winkels als de Media Markt beschikbaar is. Ook bestellen via eBay tegen een hogere prijs is een mogelijkheid.

AndroidPlanet denkt dat de Nexus 5 een adviesprijs van rond de 330 dollar gaat krijgen voor het 16GB-model, iets hoger dan de adviesprijs van de Nexus 4. Dit was ook bij de nieuwe Nexus 7 het geval. Het 32GB-model kost mogelijk rond de 400 dollar.

Via: Android Police

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu