De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo is de screenshotbeveiliging van Snapchat en Telegram te omzeilen

Gijs Ettes
17 december 2015, 14:57
1 min leestijd
Zo is de screenshotbeveiliging van Snapchat en Telegram te omzeilen

Gebruikers met Android 6.0 en de Google Now On Tap-functie ingeschakeld, hebben de mogelijkheid om de screenshotbeveiliging van Snapchat en Telegram te omzeilen. Dat meldt Tweakers op basis van een bericht op Reddit.

Lees verder na de advertentie.

‘Screenshotbeveiliging Snapchat en Telegram te omzeilen’

snapchat en telegram

Het is normaal gesproken onmogelijk om screenshots van Snapchat en versleutelde gesprekken in Telegram te maken, maar door Now on Tap in Android 6.0 te activeren (door de homeknop ingedrukt te houden) verschijnt wel degelijk de optie om dit te doen. Alleen bij ING Bankieren zou het niet mogelijk zijn om (ongemerkt) een screenshot te maken, omdat deze app gebruikmaakt van de zogeheten Flag_secure-optie. Die voorkomt dat Now on Tap toegang heeft tot informatie van de app.

Overigens moet de gebruiker de systeemtaal van Android op Engels hebben staan om gebruik te kunnen maken van Google Now on Tap. De contextuele zoekfunctie kreeg onlangs een update met nieuwe talen als Frans, Duits, Spaans en Italiaans, maar in het Nederlands is hij nog niet te gebruiken.

Now on Tap gebruikt de context van je scherm om direct relevante informatie te tonen als je de homeknop van je toestel inhoudt. Lees je bijvoorbeeld een recensie van de nieuwe Star Wars-film, dan krijg je met de zoekfunctie informatie over de releasedatum, acteurs, IMDb-beoordeling en kun je de trailer bekijken. Krijg je een sms`je over een borrel die plaatsvindt in een specifiek restaurant, dan toont Now on Tap onder meer de openingstijden, reviews en een routebeschrijving.

Lees ook: Hoe Google de zoekmachine nieuw leven inblaast

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu