De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Security-update voor Android 1.5 op de G1 en HTC Magic

Redactie
18 juli 2009, 9:30
2 min leestijd
Security-update voor Android 1.5 op de G1 en HTC Magic
beveiligingslek

Bezitters van een HTC Magic zagen eerder van de week al een update binnenkomen. Inmiddels melden de G1-eigenaren eveneens dat ze een update binnenkrijgen. Het blijkt te gaan om een security-update, zoals afgelopen mei ook al eens gebeurde. Toen ging het om een lek, waarbij twee programma’s van dezelfde ontwikkelaar gegevens konden uitwisselen, ook als het om gevoelige informatie zoals inlogcodes ging. De security-update komt voorzover wij weten alleen binnen bij mensen met Android 1.5.

Dat mensen na het installeren van de update niets gemerkt hebben, kan kloppen. Alleen was het wel zo aardig geweest van Google als ze hadden laten weten aan welke gevaren we de afgelopen tijd hebben blootgestaan. Een gevaarlijk browserlek bijvoorbeeld.

Lees verder na de advertentie.

Google houdt ervan om nieuwe diensten eerst als beta uit te brengen en eigenlijk was dat bij Android 1.0 ook het geval. De kopers van de G1 waren in feite betatesters en daarom is het eigenlijk een wonder dat T-Mobile in de VS een miljoen stuks van de G1 heeft verkocht. Betalen voor een product dat nog niet eens helemaal af is… dat doen alleen de geeks. Android 1.5 heeft wat verbeteringen doorgevoerd, maar Android 2.0 (Donut) gaat de doorbraak vormen. Het lijkt erop dat dit de eerste volledige versie van Android is, waardoor mobiele operators en telefoonfabrikanten de stap naar het platform durven maken. Misschien is het dan ook niet meer zo toevallig dat er zoveel Android-toestellen voor het derde kwartaal van 2009 zijn gepland. Het lijstje met bedrijven dat Android-toestellen heeft aangekondigd of waarvan plannen zijn uitgelekt, is al behoorlijk lang: Acer, Asus, Dell, Garmin, LG, Panasonic, Sony en Sony Ericsson.

Google heeft al laten doorschemeren wat er in Android 2.0 beschikbaar komt, onder andere via Android-baas Andy Rubin. Android 2.0 zal meer functies bevatten waar consumenten op zitten te wachten, zoals betere multimedia en meer mogelijkheden voor sociale netwerksites. Er zouden zelfs functies in kunnen zitten die lijken op Palm Synergy, een dienst die informatie van Facebook haalt en dat in je adresboek of e-mailberichten toont. Later dit jaar zijn nog twee updates gepland: ‰clair en Flan.

Kijk je naar de ontwikkelingen die er nu aankomen, dan is de security-update die nu circuleert maar een kleine gebeurtenis, iets dat we over een maand alweer zijn vergeten. Want wie herinnert zich die security-update van afgelopen mei eigenlijk nog?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu