Seidio zorgt voor extra uithoudingsvermogen Google Nexus One
Wouter Nijsen

Je Android-telefoon gebruik je natuurlijk heel veel, waardoor je wel eens eerder zonder acculading kunt komen te zitten dan de bedoeling is. Je kunt natuurlijk altijd een (auto)lader of usb-kabel meenemen zodat je altijd van voldoende spanning bent verzekerd. Een andere oplossing is een accu met een hogere capaciteit dan de standaard accu van je Android-telefoon. Fabrikant Seidio levert nu zo’n hoge capaciteit-accu voor de Google Nexus One. De Innocell 2800mA heeft dubbel zoveel capaciteit als de standaard Nexus One accu waardoor je in theorie een twee keer langere gebruiksduur zou moeten hebben.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Helaas heeft zo’n hoge-capaciteitsaccu ook één groot nadeel. Door de hoge capaciteit is namelijk het formaat van de accu behoorlijk groter waardoor de standaard achterwand van de Nexus One niet meer zal passen. Seidio lost dit op door een nieuwe achterwand mee te leveren die voldoende ruimte heeft voor de Innocell-accu.

Accu’s die om een aangepaste achterwand vragen bestaan al langer, maar bij de meeste modellen kwam die extra dikke achterwand het design van je telefoon niet ten goede. Omdat op zo’n achterwand maar op één plaats een verdikking was aangebracht onstond er een soort bultrug. Bij de achterwand die Seidio voor de Nexus meelevert is dit gelukkig niet het geval doordat de gehele achterwand op alle plaatsen evenveel dikker is geworden. Goedkoop is de Innocell helaas niet, Seidio verlangt $64,95 voor de extra capaciteit. En dat is exclusief de $21 voor het verzenden naar Nederland. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Seidio.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.