Sharetones Beta: maak ‘zelf’ ringtones op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
8 juli 2009, 22:09
1 min leestijd
Sharetones Beta: maak ‘zelf’ ringtones op je Android-telefoon
ringtone

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om ringtones voor je telefoon te maken of te downloaden. Sharetones voegt een daar nu een nieuwe methode aan toe. Het idee is even simpel als boeiend: in plaats van zelf de ringtone te maken scant Sharetones de muziek die je op je SD-kaart hebt staan en vergelijkt dit met een database die 65.000 ringtones bevat, die andere gebruikers gemaakt hebben.

Als er een match gevonden is laat Sharetones een lijst met mogelijke kant en klare ringtones van je eigen muziek zien. Hierbij kan het zelfs zo zijn dat er voor één en hetzelfde nummer meerdere ringtones beschikbaar zijn, bijvoorbeeld voor alleen het intro of het refrein. Het boeiende aan dit systeem is dat Sharetones niet de daadwerkelijke ringtone naar je telefoon downloadt, maar alle gegevens die nodig zijn om van het nummer op je SD-kaart een ringtone te maken. Dat wil zeggen dat het start- en stoppunt worden toegepast op het nummer dat je reeds op je geheugenkaart hebt staan, waarna er een nieuw MP3-bestand van gemaakt wordt.

Lees verder na de advertentie.

Tijdens de beta-periode is gebruik van Sharetones gratis, daarna kost het $1,49 voor drie ringtones of $2,49 voor één maand onbeperkt gebruik. De vraag is natuurlijk of je op een betaalde dienst als deze zit te wachten, terwijl je met het gratis programma RingDroid, met iets meer werk uiteindelijk tot hetzelfde resultaat komt.

Sharetones_Android_tones_270x406

Sharetones is tijdens de betaperiode gratis in de Market te downloaden.

Via o.a.: Cnet

Categorie: Apps
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's