De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is hoe een smartphone zonder schermranden eruit ziet

Thomas Haenen
7 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Dit is hoe een smartphone zonder schermranden eruit ziet

Een nieuw prototype van Sharp geeft een goed idee van de smartphones van de toekomst. Het nieuwe toestel is voorop voorzien van een randloos scherm dat doorloopt in de hoeken.

Lees verder na de advertentie.

Sharp Corner R

De Sharp Corner R, zoals het toestel op de foto’s heet, is vooralsnog enkel een prototype. Het Japanse bedrijf heeft geen plannen om de smartphone daadwerkelijk uit te brengen. Toch geeft het mogelijk een goed idee van hoe mobiele telefoons er in de toekomst uit zullen zien. Niet alleen Sharp, maar ook Samsung, Huawei en andere fabrikanten hebben in het verleden aangegeven aan smartphones met voorkantvullende schermen te werken.

Sharp Corner R

Het 5,2 inch-scherm van de Corner R loopt door helemaal door tot in de randen. Om dat mogelijk te maken, gebruikt het bedrijf zijn eigen IGZO LCD-panelen. Deze beschikken over de ‘Free Form Display’-technologie, waardoor ze in feite in elke vorm gesneden kunnen worden. Zo kunnen fabrikanten hun smartphones, tablets of andere apparaten in theorie ook voorzien van ronde, driehoekige of andersgevormde schermen. Het scherm van de Corner R heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Door vrijwel de volledige voorkant met het scherm te vullen blijft het toestel bovendien relatief compact. De meeste smartphones die nu verschijnen bestaan voor bijna een kwart uit ‘bezel’, de rand om het scherm. De precieze afmetingen van de Corner R zijn onbekend, maar het toestel is naar alle waarschijnlijkheid een stuk compacter dan andere 5,2 inch-smartphones. We zien nu bijvoorbeeld al dat Samsung ruimte weet te besparen met zijn gebogen schermen. De Galaxy S7 Edge is net als de iPhone 7 Plus uitgerust met een 5,5 inch-scherm, maar Samsungs toestel is wel bijna een volle centimeter minder hoog en breed dan de nieuwe iPhone.

Geen selfiecamera

Helaas beschikt het unieke design ook over enkele nadelen. Zo is er geen ruimte voor een selfiecamera aan de bovenkant van het toestel. Ook de speaker ontbreekt. Fabrikanten kunnen ervoor kiezen om beide onderdelen aan de onderkant te plaatsen, maar dat zal enige gewenning vereisen. Sharp heeft al aangegeven dat de technologie voorlopig nog niet klaar is voor de consumentenmarkt, dus fabrikanten hebben nog even de tijd om oplossingen te bedenken voor dat probleem.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu