Sharp gaat Android-toestellen in Japan uitbrengen

Sharp Android JapanAlweer meldt zich een grote naam met het plan om Android-toestellen te gaan maken. Sharp-topman Masami Ohbatake heeft gemeld dat zijn bedrijf Android-toestellen gaat ontwikkelen, die in de eerste helft van 2010 in Japan op de markt moeten komen. Operator NTT DoCoMo is één van de oprichters van de Open Handset Alliance en biedt al een aantal toestellen van HTC aan. Sharp heeft nog geen namen van mobiele operators genoemd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Wel is opvalland dat Softbank (de derde operator in het land) vorige week ook al een reeks Android-toestellen aankondigde. In Japan heeft Sharp het grootste marktaandeel van de circa acht toestelmakers die er actief zijn. Dat ze nu voor Android kiezen en daarbij aangeven dat ze specifieke functies voor de Japanse markt gaan ontwikkelen (bijvoorbeeld digitale tv of electronische treintickets), is goed voor het imago van Android in het algemeen. Wat mobiel gebruik betreft loopt Japan voor op de rest van de wereld.

Via: TechCrunch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.