Sharp is terug in Nederland met de Aquos C10 en B10

Thomas Haenen
19 juli 2018, 16:33
2 min leestijd
Sharp is terug in Nederland met de Aquos C10 en B10

Sharp gaat weer smartphones verkopen op de mobiele markt. Het bedrijf verkoopt vanaf vandaag de Aquos C10 en B10, twee midrange-toestellen die verder niet heel veel opvallen.

Sharp-smartphones kopen in Nederland

De nieuwe Sharp-smartphones zijn zonder aankondiging opgedoken bij Nederlandse webwinkels, zo ontdekte NieuweMobiel. Hoewel Sharp vorig jaar een terugkeer naar de Europese markt aankondigde, bleef het sindsdien stil. Het Japanse bedrijf heeft nu een tweetal toestellen gelanceerd die per direct in Nederland te koop zijn, de Sharp Aquos C10 en B10.

Sharp-smartphones kopen

De Sharp Aquos C10 is de duurste van de twee, met een adviesprijs van 400 euro. Voor dat bedrag krijg je een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2040 bij 1080 pixels. Achterop zit een dubbele camera van 12 en 8 megapixel, voorop in een hele kleine notch zit een 8 megapixel-camera verstopt. Aan de binnenkant vind je een Snapdragon 630-chip, met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 2700 mAh.

Dan is er nog de Sharp B10, met een adviesprijs van 299 euro voorlopig het instapmodel. Het toestel heeft een iets groter 5,7 inch-scherm, maar met een lagere resolutie van 1440 bij 720 pixels. De selfiecamera is 13 megapixel, achterop zitten camera’s van 13 en 8 megapixel.

Sharp-smartphones kopen

Geen opvallende toestellen

Beide smartphones zijn relatief prijzig, gezien de geboden hardware. De C10 concurreert onder andere met de Huawei P Smart Plus en Nokia 7 Plus, twee smartphones die betere hardware en camera’s bieden voor minder geld. De B10 is helemaal opmerkelijk: het toestel heeft een lage resolutie en verouderde versie van Android, terwijl er sterke concurrentie is van onder andere de Motorola Moto G6.

Sharp kennen we in Nederland vooral van zijn televisies en printers. In thuisland Japan heeft het bedrijf echter ook veel succes op de mobiele markt. Vóór Android bestond werden er ook nog simpele mobiele telefoons met de Sharp-naam in Nederland aangeboden. Nu gaat het bedrijf voor het eerst ook zijn smartphones in het Westen aanbieden.

Waarom specifiek deze twee toestellen als eerste worden aangeboden, is onbekend. Het bedrijf verkoopt in Japan veel opvallendere smartphones, zoals de Sharp Aquos Crystal. Die smartphone heeft een vrijwel volledig voorkantvullend scherm dat doorloopt tot aan de bovenkant. Enkel onderaan zit een zwarte rand, en daar is ook de selfiecamera te vinden.

Lees het laatste nieuws over Android-smarphones

Bron: NieuweMobiel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu