ShopSavvy krijgt update met betere plaatsbepaling
Wouter Nijsen

2944594884_15c21ac285ShopSavvy is één van de populairste applicaties in de Android Market. Met ShopSavvy kun je een streepjescode scannen, waarna je direct online de gegevens over het produkt en verkoopprijzen kunt zien. Het leuke aan deze applicatie is dat je ook de laagste prijs in je omgeving kunt opzoeken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


En dat kan je dus een middagje van winkel naar winkel lopen besparen. De vandaag uitgebrachte update zou het programma nog beter maken. De grootste verandering is dat plaatsbepaling niet langer alleen via GPS gaat, maar nu ook WiFi en GSM-netwerk (via driehoeksmeting). Dit is niet alleen sneller, maar vooral handig als je geen GPS-ontvangst hebt (bijvoorbeeld in een winkel).

De barcodescanner-software is aangepast, waardoor het scannen sneller verloopt, met minder fouten. De verbeteringen zijn het gevolg van het ontwikkelen van een iPhone-versie van ShopSavvy, die nog in betafase is. De ontwikkelaar hoopt op termijn ook een Windows Mobile-versie te kunnen uitbrengen. Ook is het mogelijk de door jou gevonden prijzen rechtstreeks op het steeds poulairder wordende Twitter te posten.

Bij de online prijzen die ShopSavvy weergeeft moet wel een kleine kanttekening worden geplaatst. de ontwikkelaar heeft namelijk een overeenkomst met enkele webwinkels, dus of die prijzen ook werkelijk de laagste zijn is de vraag.

Meer info: ShopSavvy Demo
Via: Ykvz Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.