Showear: handig lockscreen voor je Android Wear-smartwatch

Gijs Ettes
27 augustus 2014, 19:02
1 min leestijd
Showear: handig lockscreen voor je Android Wear-smartwatch
showear

Showear is niet de eerste, maar wel de beste lockscreen-app voor Android Wear. Je kunt er een patroonbeveiling voor je smartwatch mee instellen, zodat je hem niet per ongeluk ontgrendeld. De naam van de app komt voort uit het feit dat het voorheen niet mogelijk was om te douchen met een smartwatch, zonder dat het touchscreen door het water wordt geactiveerd.

Showear is echter ook handig als je wilt voorkomen dat een ander gebruikmaakt van je slimme horloge. Denk aan kleine kinderen die betoverd door het kleine touchscreen allerhande functies starten en berichten verzenden. Toegegeven, je kunt nog niet enorm veel met een smartwatch, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Lees verder na de advertentie.

Om een patroonbeveiliging in te stellen, moet je Showear op je smartphone installeren. Daarvoor is minimaal Android 4.0 of nieuwer en 4MB aan vrije opslagruimte benodigd. Showear kan zowel een ondoorzichtig als een transparant lockscreen weergeven en verlaagt de helderheid van het scherm van je smartwatch om het energieverbruik te starten. Wij hebben de app getest op de LG G Watch in combinatie met de LG G3, maar Showear moet ook met andere smartwatches en telefoons vlekkeloos werken.

Check ook ons overzicht met de beste Android Wear apps van dit moment. Met deze programmaatjes haal je het maximale uit je smartwatch.

Download Showear in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu