De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Desktopversie veilige chat-app Signal nu voor iedereen beschikbaar

Lars Paymans
8 april 2016, 8:55
1 min leestijd
Desktopversie veilige chat-app Signal nu voor iedereen beschikbaar

Reviewscore

9,5

Als je er graag zeker van bent dat niemand meeleest met je chatgesprekken, is Signal de chat-app voor jou. Alle berichten worden namelijk versleuteld, zodat alleen jij en de ontvanger ze kunnen inzien. Vanaf vandaag is er een handige desktop-app beschikbaar.

Open Whisper Systems, het bedrijf achter Signal, maakte in december vorig jaar al bekend dat er een desktopversie van Signal aan zat te komen. Al snel was er een wachtlijst van meer dan 8000 mensen die dolgraag mee wilden doen met de bèta, maar vanaf vandaag kan iedereen met de officiële release van de Signal desktop-app aan de gang.

Lees verder na de advertentie.

Edward Snowden gebruikt Signal

Omdat het hier om een opensource-app gaat, kun je de code bekijken op GitHub. Signal kreeg veel bekendheid toen bleek dat klokkenluider Edward Snowden de chat-app dagelijks gebruikt, omdat de app erg gemakkelijk in gebruik is terwijl hij je berichten ook van een sterke beveiliging voorziet.

signal-gr

De Signal desktop-app kun je gratis uit de Chrome Web Store plukken. Zodra de app is geïnstalleerd heb je de mobiele app nodig om veilig in te loggen.

Lees ook → Een lofzang voor Signal en zijn end-to-end-encryptie

Vervolgens kun je gratis tekstberichten, foto’s en video’s versturen naar je vrienden. De komende tijd zal de app hopelijk nog wel wat updates krijgen, want momenteel kun je nog geen groepgesprekken aanmaken. Bovendien kun je alleen de mobiele Android-app van Signal er aan koppelen, iOS volgt later.

Signal desktop-app downloaden

Download Signal nu gratis via de de Chrome Web Store. De Android-app van Signal is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's