De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beveiligde chatdienst Signal snel ook op desktop te gebruiken

Redactie
3 december 2015, 13:45
1 min leestijd
Beveiligde chatdienst Signal snel ook op desktop te gebruiken

Signal, de chat-app die gebruikmaakt van end-to-end-encryptie, komt naar je desktop. Dat heeft Open Whisper Systems, het collectief van ontwikkelaars achter de app, bekendgemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Signal Desktop brengt de beveiligde omgeving van de Signal Android-app naar de desktop. Inschrijven voor de bètaversie is vanaf nu mogelijk, al is er momenteel  een wachtlijst met  meer dan 8000 mensen. Via  deze pagina  kun je  je aanmelden.

Signal Desktop bèta

Op dit moment werkt  de Chrome-app alleen nog met Android-smartphones; een iOS-versie volgt later. Je kunt gratis tekstberichten, groepsberichten, afbeeldingen en videoberichten sturen. De  app synchroniseert constant gesprekken  op zowel je smartphone als computer, waardoor  het mogelijk is om tijdens  een  gesprek van je mobiele apparaat naar je  desktop te switchen en andersom.

signal desktop

De end-to-end-versleuteling werkt hetzelfde als bij de Android-app. Alleen jij en je gesprekspartner kunnen onderlinge  berichten ontsleutelen. Derden kunnen zo niet bij de inhoud van je chats of andere data komen,  en ook  Signal zelf kan ze niet inzien. Het is dan ook niet zo gek dat zelfs klokkenluider  Edward Snowden  de app aanbeveelt.

De code van Signal is open-source en te bekijken via GitHub. De ontwikkelaars willen naar eigen zeggen experts hiermee de gelegenheid geven de code te beoordelen. Meer weten?  Lees hier over de end-to-end-encrype van Signal.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu