De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Siri slechts één lijn code verwijderd van Android

Redactie
21 november 2011, 11:17
1 min leestijd
Siri slechts één lijn code verwijderd van Android
Siri slechts één lijn code verwijderd van Android

De meest vernieuwde feature van de iPhone 4S is Siri, de spraakgestuurde assistent die vragen voor je kan beantwoorden en taken kan uitvoeren. Nu blijkt dat het technisch gezien vrij eenvoudig is om Siri op een Android-apparaat te installeren. Hiervoor zou slechts één lijn code nodig zijn. De ontdekking werd gedaan door de Franse ontwikkelaar Applidium die gespecialiseerd is in mobiele software.

Aangezien het meeste werk van Siri plaatsvindt op de servers van Apple is het de uitdaging om daarmee verbinding te maken. Applidum heeft dit communicatieproces blootgelegd en ontdekte dat je via Android (en ieder apparaat met een microfoon en toegang tot het internet) je eenvoudig verbinding met de Siri-servers kunt maken. Hiervoor is slechts één lijn code nodig waar de servers denken dat ze met een iPhone 4S communiceren in plaats van een ander apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Deze lijn code maakt gebruik van identificatienummer die uniek is voor de iPhone. Het is momenteel niet mogelijk om deze te repliceren, maar je zou wel de code van een bestaande iPhone 4S gebruiken voor een ander apparaat in combinatie met een Android-versie van Siri. Hoe het team van Applidium dit heeft ontdekt kun je teruglezen op de blog van de Franse ontwikkelaar. Voorlopig zal het dus nog even duren voordat Siri op Android te bewonderen is en zal Google Voice Actions de taken moeten waarnemen als je persoonlijke assistent.

Bron: Gizmodo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu