Skeptical Science voor Android: problemen met het milieu zijn echt

Wouter Nijsen
6 augustus 2010, 21:14
2 min leestijd
Skeptical Science voor Android: problemen met het milieu zijn echt
Skeptical Science

Wanneer het op milieuproblematiek aankomt heb je altijd twee kampen die elkaar steeds tegenspreken. Met name het gegeven dat de mens in grote mate bijdraagt aan de verslechtering van de van de algehele conditie op en om de aarde is een punt van discussie. In die discussie worden vaak argumenten gebruikt waarvan de juistheid niet wetenschappelijk is aangetoond. Zo wordt er bijvoorbeeld door sommigen gesteld dat de aarde helemaal niet opwarmt en dat er in Antarctica juist ijs bijkomt in plaats van wegsmelt. De website Sceptical Science stelt dat mensen die beweren dat er niets met het milieu aan de hand is zich in een ontkenningsfase bevinden. Via de website proberen ze de argumenten van deze groep met wetenschappelijk bewijs te ontkrachten. Naast de website is er sinds kort ook een Android-applicatie beschikbaar.

In deze Skeptical Science app wordt ingegaan op de verschillende argumenten die zouden aantonen dat er met de aarde niets aan de hand zou zijn. Naast een top-tien van meest gebruikte argumenten is er een tabblad genaamd ‘Browse’ met daarin drie verschillende hoofdstukken: “It’s not happening”, “It’s not us” en ” It’s not bad”.

Lees verder na de advertentie.

De uitleg die per onderwerp gegeven wordt is uitgebreid en wordt ondersteund met cijfers en grafieken. Selecteer je zo’n grafiek dan kun je deze in een volledig scherm bekijken en zelfs in- en uitzoomen. Elk onderwerp kun je met je vrienden of sociale netwerk delen door een link naar de betreffende webpagina via Twitter of e-mail te versturen.

Skeptical Science chart

Skeptical Science is als app niet echt lichte kost of vermakelijk, maar het opent wel je ogen als het aankomt op het milieu en hoe wij daar met elkaar mee omgaan.

Downloaden kan gratis in de Android Market of door het scannen van de QR-code. Direct downloaden kan door met de browser van je Android-telefoon deze link te selecteren. Naast de Android-versie is er overigens ook een Skeptical Science app beschikbaar voor iPhone en Symbian.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's