De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Skiën in Android-stijl

Redactie
15 januari 2011, 10:05
1 min leestijd
Android Skibril

Android verschijnt op steeds meer apparaten en niet langer meer alleen op smartphones en tablets. Eerder zagen we al een Android-robot van 1,2 meter groot, een digitaal fotolijstje met Android erop en op de afgelopen CES was een autoradio met Android te zien. Het zou ons dan ook niet verbazen als meer fabrikanten Android gaan gebruiken in hun producten. Wat te denken van een skibril met Android?

Zo heeft Recon Instruments nu een skibril met Android gemaakt. Wat heb je hier aan? Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijk navigeren waar je heen wilt met Google Maps door de GPS die er in zit. De skibril houdt bij: hoe hoog je zit, wat je snelheid is, wat de temperatuur is, hoeveel meter je er al op heb zitten en natuurlijk hoe laat het is. Dit zit allemaal ingebouwd in de HUD (Heads-up-display) van het LCD-scherm. Zo kun jij je dus concentreren op het skiën of snowboarden, terwijl je allerlei handige gegevens ziet. Er is zelfs een mogelijkheid om een kleine camera te gebruiken via bluetooth, waardoor je jouw ervaringen kunt filmen.

Lees verder na de advertentie.

De bril weegt bijna 260 gram en gaat met accu zo’n zes tot acht uur mee. Verder is hij uitgerust met Froyo en kunnen gebruikers speciale Android-apps installeren. Dit zullen wel een gering aantal zijn, want de apps moeten speciaal gemaakt worden. De skibril is te bestellen voor $ 429,- wat toch wel veel geld is, maar dit heeft de fervente skiër of snowboarder over voor deze erg leuke gadget. Kijk op de website voor het interactieve filmpje.

Transcend

Is dit voor de skiërs/snowboarders onder ons nou de gadget voor wintersport? laat het weten in de reacties!

Bron: Freshgadgets

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's