Skype voor Android vanaf nu beschikbaar

skype_liteBreaking news! Vanaf vandaag kunnen Android-gebruikers voor het eerst gebruik maken van Skype. Via Android Market kun je per direct Skype Lite downloaden. Je kunt er wel mee bellen, maar videogesprekken zijn (nog) niet mogelijk. De software is ook beschikbaar voor meer dan 100 Java-telefoons van toestelmakers zoals LG, Motorola, Samsung, Sony Ericsson en Nokia. Toevallig zijn die bedrijven bijna allemaal lid van de Open Handset Alliance. Het zou natuurlijk handig zijn als zij in de toekomst Skype standaard op Android-telefoons gaan meeleveren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Met Skype Lite voor Android kun je bellen met andere mobiele toestellen en desktopcomputers waarop Skype is geïnstalleerd. De belangrijkste functies:

  • Skype-naar-Skype bellen met andere gebruikers, overal ter wereld;
  • Verzenden en ontvangen van instant messaging-berichten;
  • Skype-gesprekken voeren voor een laag tarief;
  • Gesprekken op je persoonlijke nummer ontvangen via Skype.

Skype kondigde aan dat er ook een Skype-applicatie komt voor mobile internet devices (MID’s) die draaien op Intel’s Atom-platform. Intel is één van de oprichters van de Open Handset Alliance. De MID-versie ondersteunt wel bellen met videobeelden.

Downloaden: Skype Lite voor Android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.