SkyTone kondigt eerste Android-netbook voor $99 aan

skytone android netbookGoogle’s Android is tot nu toe alleen op mobiele telefoons te krijgen, maar er wordt ondertussen al veel gesproken over toepassingen op netbooks. Een Chinese fabrikant met de naam SkyTone ziet daar wel brood in: zij hebben een Android-netbook aangekondigd die maar 99 dollar gaat kosten. De Alpha 680 is verkrijgbaar in vrolijke kleuren (zwart, wit, geel, roze en rood) en voorzien van een 533 MHz ARM11-processor. Binnenin vind je 128 MB DDR2-geheugen, 1GB flashgeheugen, Wi-Fi en 100 Mbit-Ethernet. Aan de buitenkant zijn een 7 inch scherm, een SD-kaartslot met SDHC-ondersteuning en twee USB 2.0-poorten te herkennen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Je kunt met deze goedkope netbook ook filmpjes kijken: MPEG1/2/4,WMV9, H.263 en H.264 worden ondersteund.

De prijs van 99 dollar klinkt interessant, maar dat geldt voor de basisuitvoering. Wil je meer flashgeheugen of andere connectiemogelijkheden, dan gaat de prijs omhoog. Grote notebookfabrikanten die van plan waren om een Android-netbook uit te brengen zullen voorlopig nog niet wakkerliggen van SkyTone’s aanbod.

Meer info: SkyTone
Via: Hardwareluxx.de

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.