Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Een applaus voor… de communicatiemogelijkheden van Slack

Erwin Vogelaar
13 maart 2017, 19:15
3 min leestijd
Een applaus voor… de communicatiemogelijkheden van Slack

Als we het hebben over apps waar we blij van worden, dan hoort Slack daar absoluut bij. Deze app is niet alleen handig voor bedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor je vriendengroep. Daarom dit Slack applaus.

Lees verder na de advertentie.

Slack applaus

Er is geen app die wij zo vaak opstarten als Slack. Deze app ken je mogelijk al als je het gebruikt voor werk, maar Slack is niet alleen voor bedrijven nuttig. Je kunt de app ook goed gebruiken voor vriendengroepen, families, relaties enzovoort. Het is dus niet zo gek dat Google met het vernieuwde Hangouts Slack aan het kopiëren is.

Dit is Slack

Slack is een chat-app voor groepen waar je voor uitgenodigd moet worden. Stel dat Android Planet een openbare Slack-groep zou hebben waar je lid van bent, dan kun je androidplanet.slack.com toevoegen in de app of dat intypen in een webbrowser om de groep te vinden. Zo’n groep is weer onverdeeld in allerlei kanalen voor verschillende onderwerpen. Je kunt zelf kiezen in welke kanalen je jezelf toevoegt en waar je weg blijft. Dit houdt de gesprekken altijd overzichtelijk, omdat je in principe niets hoeft te lezen dat je niet interesseert.

slack applaus

Slack lijkt erg op het oude IRC, dat je vroeger bijvoorbeeld via mIRC gebruikte. Maar wat Slack heel leuk doet, is dat je allerlei diensten kunt toevoegen om het chatten moderner en leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van gif-database Giphy. Door deze dienst toe te voegen aan een Slack-groep, hoeven gebruikers enkel nog ‘/giphy woord’ te typen om een gif te zoeken en deze in de chat te plaatsen.

Slack voor werk

Slack wordt tegenwoordig binnen veel bedrijven gebruikt om het communiceren makkelijker te maken. Elkaar e-mailen is veel te ouderwets. Daarom worden korte vragen en zelfs volledige vergaderingen steeds meer binnen Slack gedaan. Bij Android Planet gebruiken we achter de schermen ook Slack om het overleg makkelijk en overzichtelijk te houden. Het is een fijne tool, die zowel serieus als grappig gebruikt kan worden.

slack applaus

Naast de openbare kanalen is het ook mogelijk om geheime kanalen te maken voor een specifieke groep mensen. Ook zijn er directe berichten naar losse personen mogelijk. Berichten verdwijnen weer uit de groep als het maximaal aantal berichten bereikt is. Tenminste, als de gratis versie gebruikt wordt. Om alles te bewaren en meer mogelijkheden te hebben moet er betaald worden. Dit bedrag stijgt naarmate er meer personen in de Slack-groep zitten.

Slack voor andere doeleindes

De gratis versie van Slack is echter extreem uitgebreid en eigenlijk voor allerlei doeleinden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het in contact blijven met een vriendengroep. Zo ben je in één keer van Facebook en alle losse berichten-apps af en kun je gebeurtenissen direct met iedereen delen. Of wat dacht je van Slack in plaats van internetforum voor een website? Of zet een Slack-groep op voor je familie, of je relatie. Er zijn talloze dingen te verzinnen waar je Slack voor kunt gebruiken.

slack android wear

Slack maakt communicatie voornamelijk erg makkelijk en overzichtelijk. Zo kun heel simpel van team wisselen in de app. Je kunt al je vriendengroepen en werkgroepen toevoegen en daar zo tussen switchen. Je kunt zoeken, bestanden uploaden enzovoort. Alles wat je verwacht van een chat-app.

Download Slack in Google Play (gratis)

Applaus

In onze artikelenserie ‘applaus’ (voorheen bekend als ‘lofzang’), plukken we apps uit de Play Store waar wij blij van worden. Apps die iets heel goed doen, waar we vrolijk van worden of die iets toevoegen aan ons leven. Wie weet kan het jullie levens ook mooier maken. Eerder schreven we onder andere over Headspace, ING Bankieren en Instagram Stories.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu