Slatebook x2: HP’s Android-laptop en -tablet in één

Redactie
1 augustus 2013, 15:20
1 min leestijd
Slatebook x2: HP’s Android-laptop en -tablet in één
slb2

De Slatebook x2 is een nieuwe Android-convertible die door HP op de markt is gezet. Een convertible is een combinatie van een laptop en tablet en de Slatebook x2 draait geheel op Android. Hoewel de release eerst voor eind augustus gepland stond, is de convertible nu al verkrijgbaar.

De specificaties van de Slatebook x2 zijn best indrukwekkend. Het apparaat is voorzien van een 10,1 inch full-hd-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor, een 16GB ssd-schijf, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.2 (Jelly Bean).

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast biedt de convertible ook een magnetisch docking-systeem om te wisselen tussen tablet- en laptopmodus. Ook is er een volledig toetsenbord, bluetooth en wifi-n aanwezig.

Een convertible is een enorm geinig apparaat, omdat je snel tussen een tablet en laptop kunt wisselen. Zo krijg je twee voor de prijs van één: een tablet om ‘s avonds mee op de bank te zitten (met al je bestanden en apps van de laptop intact) en een laptop om overdag mee te nemen en op te werken.

De Slatebook x2 heeft een prijskaartje van 480 dollar en HP heeft tegenover Cnet bevestigd dat de convertible vanaf vandaag aanconsumenten wordt geleverd. Het is nog onduidelijk of er een officiële Nederlandse release volgt.

Bron: Cnet

slatebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu