Wie nu een HTC Desire of een Google Nexus One koopt, krijgt hoogstwaarschijnlijk een toestel met een SLCD-scherm in handen. Voorheen gebruikte HTC nog AMOLED-touchscreens voor deze twee telefoons, maar de fabrikant is overgestapt in verband met een AMOLED-tekort. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen SLCD en AMOLED? Engadget vergeleek de twee schermen met elkaar en zette de voor- en nadelen op een rij.

Het Super LCD-scherm van de HTC Desire blijkt scherper te zijn dan het oude AMOLED-scherm. Toch springen de kleuren er beter uit op een AMOLED-scherm. Alles oogt wat frisser en levendiger. Buiten is er overigens weinig verschil tussen de twee touchscreens. Volgens Engadget is het SLCD-scherm iets slechter te lezen in direct zonlicht.

En hoe zit het met de batterijduur? Slecht! Het SLCD-scherm verorbert meer stroom dan het AMOLED-scherm. Tijdens een test viel de Desire met het SLCD-scherm al na vijf uur uit. De Desire met het AMOLED-scherm had op dat moment nog een relatief volle accu (30%).

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.