SLCD vs AMOLED: wat is het verschil?

Redactie
14 september 2010, 16:01
1 min leestijd
SLCD vs AMOLED: wat is het verschil?

Wie nu een HTC Desire of een Google Nexus One koopt, krijgt hoogstwaarschijnlijk een toestel met een SLCD-scherm in handen. Voorheen gebruikte HTC nog AMOLED-touchscreens voor deze twee telefoons, maar de fabrikant is overgestapt in verband met een AMOLED-tekort. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen SLCD en AMOLED? Engadget vergeleek de twee schermen met elkaar en zette de voor- en nadelen op een rij.

Het Super LCD-scherm van de HTC Desire blijkt scherper te zijn dan het oude AMOLED-scherm. Toch springen de kleuren er beter uit op een AMOLED-scherm. Alles oogt wat frisser en levendiger. Buiten is er overigens weinig verschil tussen de twee touchscreens. Volgens Engadget is het SLCD-scherm iets slechter te lezen in direct zonlicht.

Lees verder na de advertentie.

En hoe zit het met de batterijduur? Slecht! Het SLCD-scherm verorbert meer stroom dan het AMOLED-scherm. Tijdens een test viel de Desire met het SLCD-scherm al na vijf uur uit. De Desire met het AMOLED-scherm had op dat moment nog een relatief volle accu (30%).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire
HTC Desire

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu