SLCD vs AMOLED: wat is het verschil?
Redactie

Wie nu een HTC Desire of een Google Nexus One koopt, krijgt hoogstwaarschijnlijk een toestel met een SLCD-scherm in handen. Voorheen gebruikte HTC nog AMOLED-touchscreens voor deze twee telefoons, maar de fabrikant is overgestapt in verband met een AMOLED-tekort. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen SLCD en AMOLED? Engadget vergeleek de twee schermen met elkaar en zette de voor- en nadelen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het Super LCD-scherm van de HTC Desire blijkt scherper te zijn dan het oude AMOLED-scherm. Toch springen de kleuren er beter uit op een AMOLED-scherm. Alles oogt wat frisser en levendiger. Buiten is er overigens weinig verschil tussen de twee touchscreens. Volgens Engadget is het SLCD-scherm iets slechter te lezen in direct zonlicht.

En hoe zit het met de batterijduur? Slecht! Het SLCD-scherm verorbert meer stroom dan het AMOLED-scherm. Tijdens een test viel de Desire met het SLCD-scherm al na vijf uur uit. De Desire met het AMOLED-scherm had op dat moment nog een relatief volle accu (30%).

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.