SlideScreen 2.0: API voor ontwikkelaars om eigen balken te maken

Redactie
4 december 2010, 16:28
1 min leestijd
SlideScreen 2.0: API voor ontwikkelaars om eigen balken te maken
slidescreen pro

SlideScreen is één van de betere homescreen-vervangers voor Android. De applicatie laat verschillende balken met updates zien, zoals Nieuws, Mail, Twitter en Facebook. Een nadeel is dat je tot nu toe niet zelf balken kon toevoegen. Wil je een muziekspeler op je homescreen? Of live voetbaluitslagen? Of statistieken van Google Analytics? Helaas, daarvoor moet je een app openen. Binnenkort niet meer. SlideScreen 2.0 introduceert een API voor ontwikkelaars, zodat zij eigen balken kunnen maken. De API biedt ondersteuning voor mogelijkheden als ‘push-updates’ en ‘markeren als gelezen’.

Slidescreen toont de nieuwste updates van je Facebook en Twitter-vrienden, de laatste nieuwtjes en ongelezen e-mails. Als er geen updates zijn, dan laat Slidescreen Pro niets zien. In het midden is een balk met een digitale klok zichtbaar. Deze balk kun je gemakkelijk naar boven en naar beneden schuiven. Schuif je de balk naar boven, dan geeft Slidescreen Pro meer updates weer van Twitter en Facebook. Schuif je de balk naar onderen? Dan kun je meer mailtjes en sms`jes lezen.

Lees verder na de advertentie.

Ontwikkelaars die de broncode alvast willen downloaden kunnen terecht op deze website.

Meer mogelijkheden?

Is dat het? Nee! De nieuwste versie van SlideScreen biedt ondersteuning voor externe homescreens. Je kunt met één druk op de knop wisselen tussen SlideScreen en bijvoorbeeld LauncherPro of het standaard homescreen van Android. Handig voor mensen die een ander homescreen teveel missen tijdens het gebruik van SlideScreen. Verschillende gebruikers gaven de afgelopen maanden aan dat ze SlideScreen liever als widget wilden gebruiken. Voor die gebruikers zou een snelle schakeling tussen homescreens goed van pas komen.

Beta downloaden

Er is al één nieuwe balk verschenen voor SlideScreen Pro, namelijk Google Voice. Om deze plug-in en SlideScreen 2.0 te installeren, kun je op deze pagina terecht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu