Foto’s: Google-techneut maakt slimme badkamerspiegel met Android

Gijs Ettes
3 februari 2016, 13:55
1 min leestijd
Foto’s: Google-techneut maakt slimme badkamerspiegel met Android

Google-engineer Max Braun vond de spiegel in zijn badkamer maar saai en besloot daarom zijn vrije tijd te steken in het slim maken hiervan. Het resultaat is een spiegel die op Android draait, en de weersverwachting en het laatste nieuws toont.

Lees verder na de advertentie.

Slimme badkamerspiegel met Android

Als software engineer is Braun dagelijks in de weer met de (mobiele) besturingssystemen van Google. Braun is echter ook niet vies van een beetje knutselen in zijn vrije tijd. Met een tweezijdige spiegel, een scherm, een controller board, Fire TV Stick en nog wat losse componenten zette hij  onlangs een slimme badkamerspiegel in elkaar. Die kan notificaties, de huidige tijd en weervoorspelling tonen, maar ook een rss-feed met het laatste nieuws. Hoe tof dat er in de praktijk uitzien, zie je hieronder.

google slimme badkamerspiegel

Braun is echter van plan om nog meer functies aan zijn badkamerspiegel toe te voegen. Zo overweegt hij om Google Now te implementeren, zodat de spiegel met spraak bestuurd kan worden. Op termijn kan de spiegel mogelijk ook verkeersinformatie en herinneringen tonen. Handig als je ‘s ochtends tijdens het tandenpoetsen alvast op de hoogte gebracht wilt worden van de situatie op de weg en je agenda.

Meer over het project en de totstandkoming ervan lees je op deze pagina. Braun geeft aan dat hij er nog over nadenkt om een stappenplan te maken, zodat ook anderen een eigen slimme badkamerspiegel kunnen maken. Wij kunnen niet wachten!

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu