De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google, Samsung en Sony zijn geïnteresseerd in slimme contactlenzen

Lars Paymans
3 mei 2016, 21:20
2 min leestijd
Google, Samsung en Sony zijn geïnteresseerd in slimme contactlenzen

Bij het woord wearables denk je nu waarschijnlijk nog aan een smartwatch, maar die term kan in de toekomst veel meer betekenen. Zowel Google, Samsung en Sony hebben via patenten interesse getoond in slimme contactlenzen met een ingebouwde camera.

Lees verder na de advertentie.

Google, Samsung en Sony patenten voor een slimme contactlenzen

Grote bedrijven dienen dagelijks allerlei patenten in, die na een tijdje vaak worden toegekend. Toch vonden we het opvallend dat de ene na de andere grote naam in de techwereld de afgelopen weken blijkbaar nadenkt over het ontwikkelen van slimme contactlenzen. Vooral omdat de bedrijven er drie verschillende toepassingen voor bedacht hebben.

Hoewel de patenten die onlangs toegekend zijn aan Samsung, Google en Sony de nodige overeenkomsten tonen, klinkt die van Google het meest futuristisch, zo blijkt uit een beschrijving van Forbes. Deze zouden namelijk direct aan de lens van je oog bevestigd moeten worden, en zijn uitgerust met een elektronische lens, batterij, sensoren en een radiootje om contact te maken met een extern apparaat. Een piepkleine antenne moet deze slimme lens van Google van energie voorzien. Met de lens van Google kan je zicht worden verbeterd. In het verleden diende Google ook al patenten in voor slimme lenzen.

Slimme lens

Samsungs lens bedoeld voor augmented reality

De uitbreiding voor je oogbol van Samsung focust zich juist meer op augmented reality, zo is te lezen in het patent. Dankzij de ingebouwde camera kan er als het ware een laag over de echte wereld heen gelegd worden, waar je dankzij de lens dus geen bril of scherm meer voor nodig hebt.

Door de lens te koppelen met een navigatie-app zouden in theorie de routes op die manier midden op de weg kunnen verschijnen. Volgens het patent koppel je de lens met je smartphone en kun je deze bedienen door te knipperen.

Sony verstopt een camera op je oogbol

Tot slot richt Sony zich met het patent voor de slimme contactlens op het opnemen van video’s. Een kleine camera bedien je (wederom) door in een bepaald tempo te knipperen. Sensoren zouden dit ritme oppikken en onderscheiden als je normaal met je oog knippert.

Alle technische vereisten en opslagcapaciteit zal in de lens rondom de iris worden ingebouwd, terwijl de lens zichzelf van stroom voorziet door energie uit de bewegingen van je oog te putten. Onthoud wel dat het in deze drie gevallen om patenten gaat, en het dus de vraag is of en wanneer we hier daadwerkelijk producten van gaan zien.

Via: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu