De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Slimme verlichting in huis: HEMA introduceert collectie lampen en accessoires

Kaylee Laurens
17 oktober 2020, 13:25
3 min leestijd
Slimme verlichting in huis: HEMA introduceert collectie lampen en accessoires

Ook winkelketen HEMA start met de verkoop van slimme verlichting en accessoires. Het Hollandse warenhuis biedt nu negen smart home-producten aan. Lees hier hoe HEMA jouw huis ‘echt’ slim maakt. 

Lees verder na de advertentie.

HEMA lanceert collectie slimme verlichting en accessoires

De collectie bestaat uit zeven slimme lampen en twee accessoires. De lampen kun je met de HEMA SMART-app aan- en uitzetten. De app werkt ook buitenshuis. Met je telefoon kun je binnen enkele stappen het licht dimmen en de kleurtemperatuur aanpassen. Zin in net een beetje extra sfeer? Kies dan voor één van de lampen met gekleurd licht waarbij je via de app direct zelf een kleur kunt kiezen.

Hema smart app verlichting

Naast de slimme lampen heeft HEMA ook twee accessoires in het assortiment. Zo is er een afstandsbediening waarmee je alle slimme verlichting kunt bedienen. Deze afstandsbediening lijkt op het eerste gezicht wat overbodig, aangezien het warenhuis ook een gratis app aanbiedt. Echter kan het goed van pas komen wanneer niet alle gezinsleden een smartphone hebben, bijvoorbeeld in gezinnen met kleine kinderen.

Daarnaast heeft de winkelketen ook een slimme stekker in de collectie zitten. Dit is vooral handig wanneer je gewone apparaten onderweg (of vanuit je luie stoel) wilt bedienen. 

Slimme verlichting verbinden met Google Home en Alexa

Heb je al slimme apparaten in huis? Alle smart-home producten van HEMA draaien via wifi en worden ondersteund door Google Home en Alexa. Door eerst de HEMA SMART-app te installeren en deze vervolgens te exporteren naar je slimme speaker, worden alle apparaten zichtbaar. Zo kun je ook met je stem alle verlichting bedienen.

Door de verbinding met Google Home kan de verlichting van HEMA ook verbonden worden met de lampen van Philips Hue. Naast dat het handig is wanneer slimme lampen met elkaar communiceren, is het ook fijn dat je door de koppeling slechts één app hoeft te gebruiken. Zo kun je ervoor zorgen dat je slimme verlichting ook echt slim samenwerkt.

Google Nest Aware

De prijzen van al het slimme spul zijn vanaf 10 euro. Voor dit bedrag heb je een normale witte ledlamp (E27). Een meer luxe lamp, zoals de globe, kost 17,50 euro. De overige lampen, waaronder ook de lampen met gekleurd licht, zijn 15 euro per stuk. De afstandsbediening en slimme stekker schaf je voor respectievelijk 20 en 15 euro aan. Benieuwd naar de nieuwe collectie? Klik dan hier. 

Tot slot, HEMA heeft deze producten waarschijnlijk niet zelf ontwikkeld. Iets wat bij andere merken, zoals LiFX en Philips Hue wel het geval is. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit van het assortiment. Wel brengt het een risico mee dat HEMA bij het uitblijven van succes de producten weer uit het assortiment haalt.

→ Download HEMA SMART in de Play Store (gratis)

Laatste artikelen uit ons Wonen-maandthema:

Bron: HEMA
Bron afbeelding: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu